ΕΛΜΕ Πειραιά: Καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους συναδέλφους στον Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΤΑΚΤΙΕΚΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

            Η ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει και συγχαίρει τους συναδέλφους που διορίστηκαν φέτος στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά. Ευχόμαστε καλή αρχή, αλλά και αγωνιστική διαδρομή, καθώς τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο εμείς, όσο και οι μαθητές μας, είναι εδώ. Οι περισσότεροι άλλωστε τα γνωρίζετε από … πρώτο χέρι, αφού περάσατε πολλά χρόνια με μια βαλίτσα στο χέρι, σαν αναπληρωτές, πότε στη μία περιοχή και πότε στην άλλη.

            Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία δεν χαρίζεται από καμία κυβέρνηση. Είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας, αλλά και των τεράστιων κενών στα σχολεία, που άλλωστε, παραμένουν. Οι 31.846 προσλήψεις αναπληρωτών της Α’ φάσης (541 στον Πειραιά!) αυτό αποδεικνύουν, παρά τους φετινούς και τους προηγούμενους διορισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος διορίστηκαν στον Πειραιά 171 συνάδελφοι (154 στη Γενική, 15 στην Ειδική και 2 στο Μουσικό), ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 106 (αντίστοιχα 2020 και 2021 προσλήφθηκαν 149 και συνταξιοδοτήθηκαν 286!). Αθροιστικά από το 2020, που έγιναν οι πρώτοι διορισμοί, οι νεοδιορισθέντες στον Πειραιά ανέρχονται σε 320 και οι συνταξιοδοτήσεις σε 392!  Δηλαδή οι νέοι διορισμοί, δεν φτάνουν να καλύψουν αθροιστικά ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις των ετών 2020, 2021, 2022!

            Σαν νεοδιόριστος συνάδελφος, θα αντιμετωπίσεις την απαράδεκτη κατάσταση με την καταβαράθρωση του μισθού σου, την ώρα που για πολλούς οι ανάγκες και τα έξοδα για στέγαση-μετακίνηση, απογειώνονται. Ο μισθός για έναν νεοδιόριστο συνάδελφο, την 1η χρονιά (αυξημένες κρατήσεις) ανέρχεται στο ποσό των 737.36 ευρώ (με μηδενική προϋπηρεσία, χωρίς τέκνα), όταν για μία γκαρσονιέρα το ενοίκιο στον Πειραιά αγγίζει τα 300-350 ευρώ. Ο μισθός του νεοδιόριστου το 2009, πριν τις απανωτές μνημονιακές περικοπές και τα μισθολόγια όλων των κυβερνήσεων, ανερχόταν στα 1180.23 ευρώ. Ακόμα όμως και αυτό το σπίτι είναι σε πολλές περιπτώσεις δυσεύρετο, ενώ η μετακίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού, απλησίαστη.

            Η διετής υποχρεωτική παραμονή αποτελεί μία ακόμα τιμωρητική διάταξη, που στερεί το αυτονόητο δικαίωμα να βρεθείς πιο κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Αποτελεί εμπαιγμό, ειδικά για όσους γύρισαν όλη την Ελλάδα με μία βαλίτσα στο χέρι.

            Τα ζητήματα αυτά, αλλά και τόσα ακόμα, απαιτούν αγώνα και διεκδίκηση για να λυθούν. Με συλλογικό τρόπο κατακτούμε τα δικαιώματά μας, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, την ΕΛΜΕ Πειραιά. Άμεσα πρέπει να μπει στην 1η γραμμή της διεκδίκησης:

  • Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα. Καταβολή 13 ου και 14 ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.
  • Δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο, αλλά και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
  • Επιδότηση ενοικίου στα 300€ τον μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.
  • Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

            Σε καλούμε για όλα τα προβλήματα, να μην διστάσεις να απευθυνθείς στην ΕΛΜΕ (ακολουθούν τα τηλέφωνα του Δ.Σ.). Σου ευχόμαστε για μια ακόμα φορά καλή αρχή και καλή δύναμη.

 

 

Περισσότερα

Σωματεία Εργαζ. EMFI-ΜΟΡΝΟΣ: Κοινό κάλεσμα για σύσκεψη όλων των επιχειρησιακών σωματείων Ομίλου Φιλίππου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι τα σωματεία μας, παίρνουν την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε ευρεία...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό

Η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία – Αγλαΐα Κυριακού ασκεί εκβιαστικές πιέσεις στους...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Στηρίζουμε το Σωματείο Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης

Η ΟΕΝΓΕ στέκεται στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης και απαιτεί την...