Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Για το θανατηφόρο ατύχημα στο Ιχθυοτροφείο Χόχλα

Δημοσιεύτηκε στις

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2 ακόμη εργαζόμενοι έχασαν την ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη  στο ιχθυοτροφείο «Χόχλας ΑΒΕΕ» στο δήμο Πάργας. Δύο ακόμη νεκροί συνάδελφοι μας προστέθηκαν στον μακάβριο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων.

Το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα, όπως και τόσα άλλα, δεν έγινε σοβαρά λόγω σύμπτωσης, ούτε λόγω προσωπικής ευθύνης. Άλλωστε κανένας εργαζόμενος δεν θέλει να χάσει τη ζωή του!

Η μοναδική αιτία είναι γιατί υπάρχουν τρομερές ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Η υποστελέχωση του ΣΕΠΕ και  οι ανύπαρκτοι έλεγχοι μεγαλώνουν τον κίνδυνο για εργατικά ατυχήματα.Από την άλλη τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής μέσα στους χώρους δουλειάς θεωρούνται κόστος για τους επιχειρηματίες και πλήττουν τα κέρδη τους.

Κυβερνήσεις και αστικά κόμματα από κοινού έχουν διαμορφώσει με νόμους το ξεσάλωμα της εργοδοσίας, καταπατώντας τα εργατικά δικαιώματα, φτάνοντας στο σημείο να στέλνουν κάθε χρόνο στον τάφο δεκάδες εργαζόμενους βυθίζοντας στην οδύνη τις οικογένειες τους.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των 2 αδικοχαμένων συναδέλφων και εύχεται γρήγορα  καλή ανάρρωση στο τρίτο συνάδελφο.

Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς του κράτους να διαλευκάνουν τις αιτίες του θανατηφόρου δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες στην εργοδοσία, η οποία έχει και την κύρια ευθύνη.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...