Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Για την αύξηση φόρων στα καύσιμα θέλει να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από 1/1/23

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

                Ο πιο βαρύς χειμώνας των τελευταίων δεκαετιών , είναι ήδη προ των πυλών. Την στιγμή που τους τελευταίους μήνες οι τιμές της ενεργείας και των καυσίμων εχουν απογειωθεί, διάβαζουμε στον Ημερήσιο τύπο ,ότι  η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζεται  να εφαρμόσει Κοινοτική οδηγία από 1/1/23 η οποία θα εκτινάξει εκ νέου την φορολογία στα καύσιμα.

                Η Κομισιόν με πρόταση της τροποποιεί την οδηγία 2003/96/ΕΚ και αναδιαρθρώνει το Κοινοτικό Πλαίσιο φορολογίας των καυσίμων και της Ηλεκτρικής Ενέργειας, με σκοπό όπως λέει την ταχύτερη υλοποίηση της πολιτικής της «Πράσινης Μετάβασης».

                Τι σημαίνει αυτό ?

                Ότι η φορολογία στο φυσικό αέριο και τα καύσιμα κίνησης που σήμερα φορολογούνται εως το τέλος του 20323 θα τετραπλασιαστεί.

                Ότι η φορολογία στο φυσικό αέριο για θέρμανση και για άλλες χρήσεις θα εξαπλασιαστεί.

                Και την ίδια στιγμή που μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά ματώνουμε για την υλοποίηση της πολιτικής της «πράσινης Μετάβασης» , εφοπλιστές βιομήχανοι, και οι μεγάλοι όμιλοι θα εξαιρούνται από αυτή τη φορολογία. Λες και δεν είναι αυτοί οι ρυπαίνουν τελικά.

                Αποδεικνύεται όμως και κάτι ακόμα. Ότι η λεγόμενη «ενεργειακή κρίση» δεν είναι και τόσο «εξωγενής» όπως μας λένε.

Γεννήθηκε από τους εντεινόμενους ανταγωνισμούς μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας για τα ενεργειακά τους συμφέροντα. Ενισχύθηκε από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λεγόμενη «πράσινη Μετάβαση», από τον πόλεμο και τις κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία. Γιγαντώθηκε από την πολιτική όλων των Κυβερνήσεων που έφεραν την ιδιωτικοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, την χρησιμοποίηση του πανάκριβου φυσικού αερίου για την ηλεκτροπαραγωγή, το «χρηματιστήριο ενέργειας» και το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

                Όλα τα παραπάνω δεν  είχαν να κάνουν με «εξωγενείς παράγοντες» αλλά με μια πολιτική που έχει την υπογραφή όλων όσων υποκλίνονται, ανεξάρτητος χρώματος  στην  απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας και στην λεγόμενη πράσινη μετάβαση, που μόνο πράσινη δεν είναι τελικά.

                Για αυτό συνάδελφοι δεν πρέπει κανένας επαγγελματίας να μείνει μόνος του. Η Ομοσπονδία και τα σωματεία να γίνουν κέντρα υπεράσπισης των συναδέλφων, κέντρα αντίστασης σε αυτή την πολιτική.

                Απαιτούμε εδώ και τώρα

  • Καμία περεταίρω αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και την ενέργεια.
  • Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια. (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κτλ)
  • Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022)
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις λογαριασμούς .

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...