Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Για την απόλυση συναδέλφου στην ΣΕΚΑΠ (JTI)

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ένωσή μας καταγγέλλει την στοχοποίηση και απόλυση εργαζόμενου από την εργοδοσία της ΣΕΚΑΠ συμφερόντων JTI.

Μπορεί η JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL να προβάλλεται από τα τοπικά ΜΜΕ ως το πρότυπο εταιρείας στην αειφόρο ανάπτυξη, στην περιβαλλοντική πολιτική, στην επενδυτική στρατηγική, ως ο κορυφαίος εργοδότης μέσω του προγράμματος Top Employers Institute, με συνεχείς δωρεές σε δημόσιους φορείς ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο της πανδημίας, χτίζοντας ένα «κοινωνικό» προφίλ, αλλά η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία της ΣΕΚΑΠ είναι τελείως διαφορετική.

Μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με την βαθιά εκμετάλλευση εργαζομένων μέσω εταιρειών διαχείρισης – ενοικίασης προσωπικού με συμβάσεις ενός μήνα, την εντατικοποίηση της εργασίας που συνοδεύεται με σοβαρά εργατικά ατυχήματα (είχαμε τον ακρωτηριασμό δαχτύλου, εργάτη πριν 10 μήνες περίπου), αλλά ξεχείλισε το ποτήρι με το τελευταίο περιστατικό απόλυσης συναδέλφου που στοχοποιήθηκε και τρομοκρατήθηκε από την εργοδοσία, αλλάζοντας του θέσεις. Απαιτούμε από την εργοδότρια εταιρία της JTI να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο, η στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε από τα σωματεία της ΣΕΚΑΠ, να είναι η πρώτη απάντηση στην τρομοκρατική απόλυση του εργαζόμενου.

Κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει μετερίζι αντίστασης κι αγώνα, κάθε απόλυση, κάθε πρόβλημα, κάθε εργατικό ατύχημα, δεν πρέπει να μένει κλειστό μέσα στα ντουβάρια ενός εργοστασίου, να βγαίνει απ’ αυτά να συζητιέται μέσα στα σωματεία και να γίνεται υπόθεση όλων των εργατών του Νομού, να οργανώνεται η απάντηση, η διεκδίκηση,  είτε αυτό λέγεται στάση εργασίας, είτε απεργία, μέσω της αλληλεγγύης εργαζομένων και συνδικάτων.

 Την ώρα που τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα χτυπιούνται αλύπητα, με νόμους όπως αυτός του Χατζηδάκη, την ώρα που ο Νομός Ξάνθης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εργατικών ατυχημάτων από βιομηχανίες κι εργοτάξια μέχρι τους διανομείς delivery, λόγω της έλλειψης μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας, καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού μας, να συσπειρωθούν στα σωματεία μας, να βάλουμε φρένο στο σακάτεμα της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων μας. Να διεκδικήσουμε Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν την υπέρογκη αύξηση του κόστους ζωής, με διεύρυνση  των δικαιωμάτων μας, με πλήρη σταθερή εργασία και όχι το σκλαβοπάζαρο της ενοικίασης εργαζομένων.

Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη στις 9 πμ στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης, μέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο απολυμένος.

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...