Συλλόγου Π.Ε. Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας:Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των απεργών της «Μαλαματίνα»

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Κορυδαλλού-Αγ. Βαρβάρας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον των απεργών στη “Μαλαματίνα” και όσων τους συμπαραστέκονται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργαζομένων. Μεταξύ των τραυματιών είναι και η συνάδελφος μας Ελένη Μαυροπούλου, εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα λειτουργώντας επί της ουσίας ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους και να υπογραφεί ΣΣΕ. Παρόμοιο έργο το έχουμε ξαναδεί και στον μεγαλειώδη αγώνα των εργατών στην Cosco.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ως Εδώ! Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των απεργών της «Μαλαματίνα» και απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Δελτίο Τύπου από την ανοιχτή συζήτηση-σύσκεψη για την απεργία 1 Οκτώβρη

Πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός, την Τετάρτη 1η του Οκτώβρη Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη πλατεία...

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Καταγγέλλει το Δήμο Αθηναίων για το κατέβασμα προπαγανδιστικού υλικού

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καταγγέλλει το Δήμο Αθηναίων για την απαράδεκτη ενέργειά του, να...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Καταγγελία για την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης από την εργοδοσία της εταιρείας SARMED

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση εργαζόμενης και νέας μητέρας από την εργοδοσία της...