Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης: Στηρίζουμε την απεργία στην Μαλαματίνα

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη του στον πολυήμερο αγώνα των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Καταγγέλλουμε  την αυταρχική επίθεση της εργοδοσίας της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της κυβέρνησης που επιστράτευσαν ΜΑΤ και Αστυνομία για να καταστείλουν και να τρομοκρατήσουν τους απεργούς εργάτες με τη χρήση βίας και χημικών , έξω από τις εγκαταστάσεις, σήμερα το πρωί, στην Θεσσαλονίκη. Έχουν στόχο δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Αυτός είναι ο τρόπος που κράτος και εργοδοσία αντιμετωπίζουν τους εργάτες που αγωνίζονται.

Απέναντι στην βία και την καταστολή, απαντάμε με οργάνωση και αγώνα! Το Ε.Κ.Θ. πήρε απόφαση για απεργία αύριο 01/09.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Είναι πολλοί οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις ζωές μας, είναι πολλές και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων  για την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η φωνή μας είναι πιο δυνατή και νικάμε όταν είμαστε περισσότεροι, όταν είμαστε ενωμένοι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που απαιτούμαι κάθε αντεργατικό μέτρο, κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας, κάθε νόμος όπως το τερατούργημα Χατζηδάκη να μένει στα χαρτιά.  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα, αύριο, στις 6:00 το πρωί, έξω από τις πύλες του εργοστασίου.

Απαιτούμαι ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Στηρίζει τον αγώνα της ΣΕΑΑΝ για την επαναφορά στην εργασία συναδέλφου

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στηρίζει των αγώνα της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (ΣΕΑΑΝ) που...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση 5 Οκτώβρη

Το Ε.Κ.Α ενημερώνει τα σωματεία , τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής  ότι...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ: 11 Οκτώβρη Εθελοντική Αιμοδοσία

Με την ευκαιρία της 28ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που οργανώνει ο Σύλλογος την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11...