Κινητοποίηση σωματείων και φορέων στο Νοσοκομείου Χίου για άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ(ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε στις

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:30 στην Χίο έξω από το Νοσοκομείο με αφορμή τον τελευταίο θάνατο λόγω έλλειψης του μοναδικού Ασθενοφόρου που απασχολούνταν σε άλλο περιστατικό. Το ΕΚΑΒ διαθέτει ένα και μοναδικό Ασθενοφόρο σε όλο τον νησί για πάνω από 50 χιλιάδες κατοίκους με άλλες σοβαρές ελλείψεις.

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους το ντ Χίου της ΑΔΕΔΥ, το σωματείο των ΟΤΑ Χίου, το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου, ο Παγχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, το σωματείο του ΕΚΑΒ Χίου, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου. Το λόγο πήραν από το ΕΚΑΒ Χίου ο Φώτης Βυρας, ο πρόεδρος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Νικήτας, ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός, η πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Χίου, Σοφία Μιχάλα. Από τους φορείς, εκφράστηκε η απαίτηση και η αγωνιστική διάθεση για άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ, σε εξοπλισμένο στόλο, με μόνιμες προσλήψεις ώστε να υπάρξουν ασθενοφόρα όλο το 24ωρο σε δύο βάρδιες. Οι φορείς, απαίτησαν συνολικά τη στελέχωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί στο ύψος των αναγκών κόντρα στην υγεία εμπόρευμα που προωθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις με τα κόμματα του κεφαλαίου.Η οργάνωση της δράσης θα συνεχισθεί σήμερα το απόγευμα σε σύσκεψη που καλεί όλους τους φορείς το εργατικό κέντρο Χίου στις 18:30.

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: Απαιτούμε άμεση επαναφορά των ΣΣΕ στον κλάδο

ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ- Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 7ΩΡΟ - 5ΗΜΕΡΟ...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Αττικής: 3 Οκτώβρη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας από τους απολυμένους της «Νηματουργίας Βαρβαρέσος»

Παράσταση διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι απολυμένοι της...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 11 Οκτώβρη Αντιπολεμική συγκέντρωση – συναυλία

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση-συναυλία την Παρασκευή, 11 Οκτώβρη στις 19:30 στην...