Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην ΕΒΓΑ): Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”, που εδώ και εβδομάδες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα που δίνουν ενάντια στις εκβιαστικές απολύσεις , δεκάδων εργαζομένων στην επιχείρηση, καθώς και τον αγώνα για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.   

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και την κυβέρνηση για την προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των απεργών από τις δυνάμεις καταστολής και την εισαγγελέα που επιστρατεύτηκε για να επιβάλει το αντεργατικό οπλοστάσιο. Το δόγμα «νόμος και τάξη», οι συλλήψεις συνδικαλιστών, ατσαλώνουν ακόμα περισσότερο τους απεργούς, δυναμώνουν ακόμα περισσότερο το κύμα αλληλεγγύης. 

Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν στους απεργούς αλλά παράλληλα τεράστια ευθύνη έχουν και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις όπου όχι μόνο δεν κατήργησαν τους αντεργατικούς νόμους αλλά αντίθετα ενίσχυσαν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο.

Για άλλη μια φορά όμως κυβέρνηση και εργοδοσία πήραν την απάντηση:   

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει- εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι.      

Κι αυτή η προσπάθεια χτυπήματος των απεργών και του αγώνα τους έπεσε στο κενό.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ανεξαρτήτως εργοδότη η επίθεση στα δικαιώματά μας είναι δεδομένη. Ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο σε αυτήν αλλά και για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους αμοιβής, εργασίας και ζωής είναι με την οργάνωσή μας και τους αγώνες μας.

Νίκη των απεργών εργατών στη «Μαλαματίνα» σημαίνει νίκη όλης της εργατικής τάξης για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της.

Οι νικηφόροι αγώνες των εργατών στην COSCO, στην e-food, στις κατασκευές κ.α μας έδειξαν καλά το δρόμο ότι «χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά»!

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς. Να ακυρωθούν οι απολύσεις. Να σταματήσει κάθε δίωξη των συνδικαλιστικών στελεχών. Να υπογραφεί ΣΣΕ.

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης: Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!- Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ...

Σωματείο Εργαζομένων Openbet: 3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη – Δεν Ξεχνάμε

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη - Δεν Ξεχνάμε! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ...

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Όλοι στα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ – 12:00 μ. –...