Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Ν. Χανίων: Aλληλεγγύη μας στους συναδέλφους στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 Το Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Ν. Χανίων καταγγέλλει την εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και την κυβέρνηση, για το όργιο τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης. Εργοδοσία χέρι-χέρι με την κυβέρνηση, αξιοποίησαν την αστυνομία και τον κρατικό μηχανισμό συνολικότερα ως όργανο καταστολής, προχωρώντας σε συλλήψεις 2 συνδικαλιστών κατά την διάρκεια απεργειακής συγκέντρωσης στην εν λόγω επιχείρηση.

Την στιγμή που οι εργαζόμενοι διεκδικούν να παρθούν πίσω οι 15 άδικες απολύσεις συναδέρφων τους, την στιγμή που παλεύουν να δοθούν αυξήσεις μισθών και να υπογραφεί ΣΣΕ, η κυβέρνηση στηρίζει την εργοδοσία, που χωρίς ίχνος τσίπας, μιλάει για βία, όταν η ίδια, απέλυσε τους εργαζομένους της αξιοποιώντας τον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πως η «δημοκρατία» τους, τελειώνει στο κατώφλι του χώρου-δουλειάς!

Δεν θα τους περάσει! Εκφράζουμε όλοι την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις απολύσεις και για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Στην επίθεση που δέχονται πρέπει να μας βρουν όλους στο πλευρό τους, γιατί η νίκη τους θα είναι νίκη για όλη την Εργατική Τάξη!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη.
  • Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.
  • Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις.
  • Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων.

 

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...