Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων : Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και την κυβέρνηση για το όργιο καταστολής που έχει εξαπολυθεί ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν στους απεργούς αλλά και για τις τρομοκρατικές συλλήψεις του Προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών,  Φραγγίδη Γιάννη και του Γιάννη Νιβορλή Αναπληρωτή Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών – Πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Είναι άκρως υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία αφού όσο ήταν κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατήργησε τις άθλιες διατάξεις του εν λόγω νόμου αλλά τον απογείωσε με το νόμο Αχτσιόγλου που έθεσε ακόμα πιο αυστηρά πλαίσια στην κήρυξη απεργίας και παράλληλα έβαλε ταφόπλακα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Η εργοδοσία MANTIS πρόσφατα απέκτησε την ιδιοκτησία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εξαγγέλλοντας «ανάπτυξη» με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια που δήθεν συμπεριλάμβαναν και τους εργαζόμενους τελικά μεταφράζονται σε απολύσεις, μειώσεις, εργολαβοποίηση τμημάτων, καταστολή σε βάρος των εργατικών αγώνων.

Ενάντια σε αυτά τα σχέδια αγωνίζονται οι εργαζόμενοι και με τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα τους απαιτούν να γυρίσουν πίσω οι 15 απολυμένοι εργαζόμενοι και να δοθούν αυξήσεις μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απαιτούμε να αφεθούν οι συλληφθέντες συνδικαλιστές ελεύθεροι και να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το εργοστάσιο.

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

 

 

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...