Ανακοίνωση των εκλεγμένων με τη ΔΑΣ στο ΕΚ Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής για ναυπηγεία Ελευσίνας

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 13 Ιούλη σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, μετά και την κατάθεση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δόθηκαν μαθήματα εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, να μην συμμετέχει το ΕΚΕ-ΔΑ στην αυριανή κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ναυπηγεία, αναδεικνύει ότι παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις, επί της ουσίας συμφωνούν με την ΔΑΚΕ, η οποία εξ’ αρχής έχει συμφωνήσει με τον νόμο έκτρωμα της κυβέρνησης, γι’ αυτό άλλωστε δεν συμμετείχε καν στη σημερινή συνεδρίαση. Με την στάση της, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, βοηθάει την κυβέρνηση να περάσει αναίμακτα το νομοσχέδιο χωρίς αντιδράσεις, χωρίς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, χωρίς να θέλουν να οργανώσουν την πάλη για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Ως ΔΑΣ τοποθετηθήκαμε έχοντας γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων, γι’ αυτό θέσαμε τα εξής αιτήματα:

  • Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου – έκτρωμα.
  • Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα χρωστούμενα δεδουλευμένα των συναδέλφων

Ταυτόχρονα αναδείξαμε την ανάγκη οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, παίρνοντας υπόψιν την θετική πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ) για συντονισμό με τα σωματεία, με στόχο την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στον κλάδο, αξιοποιώντας και τα θετικά παραδείγματα  του αγώνα των εργαζομένων της Cosco, της efood. Και βεβαίως τον παλικαρίσιο, πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγουμένων κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κάνει ότι ακριβώς τώρα με τα ναυπηγεία Ελευσίνας, δηλαδή πετάει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους ώστε ο νέος “σωτήρας” να πάρει τα ναυπηγεία ‘απαλλαγμένος’ από εργαζόμενους με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, ΣΣΕ, και χωρίς καμιά δέσμευση για αποπληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων.

                      Καμία συναίνεση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Καλούμε συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους των ναυπηγείων Ελευσίνας και να σταθούν στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφύγων Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλους τους...

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Για τη Λαχειοφόρο Αγορά της ΕΕΔΥΕ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, ημέρα Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 11 π.μ., η...