Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Ψήφισμα καταδίκης του σχεδίου για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Δημοσιεύτηκε στις

Το συνδικάτο μας καταδικάζει το απαράδεκτο, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, σχέδιο νόμου του υπουργείου ανάπτυξης.

Είναι στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση με τις περιπτώσεις της ΛΑΡΚΟ και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των αποφάσεων και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, παραδίδει άδεια, από εργαζόμενους, τα μεγάλα εργοστάσια του κλάδου στους λεγόμενους επενδυτές, πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο μετά τους 1200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους 800 των ναυπηγείων Σκαραμαγκά άλλους 600 των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Παραδίδει γη και ύδωρ στην μεγαλοεργοδοσία, χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια από χρέη που έχουν οι εργοδότες προς τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα δεν προβλέπει ούτε τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και της ΣΣΕ και δεν εξασφαλίζει ούτε και το αυτονόητο της αποπληρωμής των οφειλομένων δεδουλευμένων.

Απαιτούμε

  • Να αποσυρθεί αυτό το έκτρωμα.
  • Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα χρωστούμενα δεδουλευμένα των συναδέλφων.

Καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης να καταδικάσει την ενέργεια της κυβέρνησης που εξαθλιώνει περεταίρω τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Καλούμε συνδικάτα, εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους των ναυπηγείων Ελευσίνας και να σταθούν στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.

Περισσότερα

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Δελτίο Τύπου από τη κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΕ η παιδαγωγική επάρκεια στα πτυχία των «καθηγητικών σχολών»! Με τον αγώνα μας τα...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Όλοι 28 Φλεβάρη στις 12.00μ.μ. στο Σύνταγμα

ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ Η ΟΡΓΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ...

Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής: Δεν θα επιτρέψουμε να τρομοκρατούνται τα παιδιά του λαού που αγωνίζονται μέσα στα στρατόπεδα

Δεν θα επιτρέψουμε να τρομοκρατούνται τα παιδιά του λαού που αγωνίζονται μέσα στα στρατόπεδα Το...