Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λειβαδιάς : Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση μας στο σωματείο

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες/οι,

Για άλλη μια φορά η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία, εξαιτίας του πληθωρισμού 12%),ταυτόχρονα τα λαϊκά νοικοκυριά βλέπουν το εισόδημα τους να εξανεμίζεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 01/07, η Ελλάδα έχει τον 5ο υψηλότερο πληθωρισμό ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης, με τον εναρμονισμένο δείκτη καταναλωτή να φτάνει το 12%, από 10,5% που είχε φτάσει τον Μάη, ενώ παρουσιάζει και την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση σε ένα μήνα με 2,5%.

Το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνο: Σύμφωνα με προβλέψεις παραγόντων της αγοράς, τους επόμενους μήνες θα υπάρξει και νέα κλιμάκωση στην ακρίβεια, αφού από αρχές Αυγούστου θα εμφανιστούν νέες ανατιμήσεις σε μια σειρά από προϊόντα στα ράφια των σούπερ-μάρκετ.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βιώνουν στο έπακρο τις συνέπειες της ακρίβειας, της φτώχειας, με μισθούς πείνας, την ίδια ώρα αναγκάζουν εργαζόμενους των σούπερ-μάρκετ να δουλεύουν 12ωρα και να πληρώνονται με ρεπό.

Οι εργοδότες αξιοποιώντας όλο το οπλοστάσιο, που τους έδωσε απλόχερα αυτή κυβέρνηση και οι προηγούμενες, στους «τυχερούς» εργαζόμενους που πληρώνονται παραπάνω από την ΕΓΣΣΕ, η αύξηση που παίρνουν είναι της τάξεως του 1€. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους με αυξήσεις πείνας, που δε φτάνουν ούτε τα βασικά να καλύψουν.

Κυβέρνηση και εργοδοσία με όπλο το νόμο-θηλιά Χατζηδάκη εντείνουν την εκμετάλλευση μας για τα κέρδη των αφεντικών.Πάνω σε αυτό το έδαφος, πάνω σε αυτό το  μεσαιωνικό εργασιακό περιβάλλον που η εργοδοτική ασυδοσία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο,εφαρμόζεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχιστεί και θα ενταθεί η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας.ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Τώρα είναι η ώρα χωρίς καμία αναμονή να αντεπιτεθούμε και να διεκδικήσουμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας,  μείωση του εργάσιμου χρόνου, ωράρια και προγράμματα σταθερά και όχι όπως βολεύει την εργοδοσία, πληρωμή των υπερωριών μας, κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα! Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση μας στο σωματείο, η συμμετοχή μας στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για να έχουμε κατακτήσεις.Ότι έχουμε κερδίσει, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας  ενάντια της εκάστοτε κυβέρνησης και των εργοδοτών που μας θέλουν δούλους.

Η απάντηση μας:   ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...