Συνδικάτο Εργατ. Tηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής : Στηρίζουμε την στάση εργασίας των εργαζόμενων της Vodafone, Τρίτη 5/7, 12:00-17:00

Δημοσιεύτηκε στις

     Στηρίζουμε την στάση εργασίας των εργαζόμενων της Vodafone, Τρίτη 5/7, 12:00-17:00, με συγκέντρωση 13:00 στο κτήριο του Χαλανδρίου (Τζαβέλλα 1-3, Χαλάνδρι).

Καμία ατομική τροποιητική σύμβαση

Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο Vodafone

        To ΣΕΤΗΠ στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στην Vodafone, που προχωρούν την Τρίτη 5/7, σε στάση εργασίας , 12:00-17:00 και σε συγκέντρωση στις 13:00 στο κτήριο του Χαλανδρίου. Για ακόμα μια φορά η διοίκηση της εταιρίας, προχωρά σε χτύπημα των όρων δουλειάς και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, μέσω ατομικών τροποποιητικών συμβάσεων, φέρνοντας μόνιμη τηλεργασία στα τηλεφωνικά κέντρα και μεταφέροντας 48 συναδέλφους μας, από την μητρική Vodafone στην θυγατρική 360 Connect.

  Στους ατομικούς εκβιασμούς της Vodafone, η απάντηση βρίσκεται στην συλλογική οργάνωση και την διεκδίκηση όρων δουλειάς  για όλους τους εργαζόμενους

      Η εργοδοσία της Vodafone  απαιτεί την συναίνεσή των συναδέλφων σε σαρωτικές αλλαγές που φέρνει κάθε τρεις και λίγο μέσω ατομικών συμβάσεων. Μεταφορά εργαζόμενων, χτύπημα στο ωράριο εργασίας, εφαρμογή ευέλικτων τρόπων οργάνωσης της εργασίας, αξιοποιώντας όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα, είναι μόνο μερικά παραδείγματα που συνθέτουν το τοπίο, του τι έχει κάνει η Vodafone όλα αυτά τα χρόνια.

     Η συγκεκριμένη ενέργεια, είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ , που συνθέτει τις ενέργειες των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο. Οι ατομικές τροποιητικές συμβάσεις που φέρνουν στην Vodafone, έχουν έρθει και  αλλού (ΝΟΚΙΑ, OPENBET, UNIFY), με τους εργοδότες να θέτουν στο στόχαστρο συνολικά τα δικαιώματά μας. Την στιγμή που οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι για πάνω από μια 10ετία και μέσα σε αυτές τις συνθήκες μετράμε και το ευρώ, ο κλάδος μας ο κλάδος μας μπουκώνει χρήμα και επιχορηγήσεις, μετασχηματίζεται και αλλάζει. Από τον Όμιλό ΟΤΕ με την απόσχιση έργου και την δημιουργία 3 θυγατρικών, την συγχώνευση Wind-Forthnet, τον μετασχηματισμό της Vodafone, οι αναδιοργανώσεις στον Όμιλο Intracom, όλοι οι μονοπωλιακοί όμιλοι σχεδιάζουν τα πλάνα τους, αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο ελαστικών μορφών που απλόχερα τους έχουν χαρίσει και η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

     Κριτήριο των επιχειρηματικών ομίλων δεν είναι άλλο , από το πώς θα εξασφαλίζουν σε κάθε φάση την κερδοφορία τους, από το πώς θα μπορούν να θωρακίζονται καλύτερα στον  ανταγωνισμό. Και σε αυτές τις επιδιώξεις, μας θέλουν στοιχισμένους με τα δικά τους πλάνα, θέλουν να μας χτυπούν ατομικά

     Δεν είναι όμως ανίκητοι. Το ΣΕΤΗΠ έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μάχες και μέσα στην Vodafone , σε συντονισμό δράσης με το Σωματείο εργαζόμενων Vodafone-360 Connect-Λθ, με τους εργαζόμενους στον όμιλο Vodafone. Η διαμόρφωση σχεδίου σύμβασης για όλη την Vodafone, το σχέδιο Κλαδικής  Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας στα παζάρια, να ανοίξει το δρόμο της διεκδίκησης συνολικών όρων με βάση τις ανάγκες μας στο σήμερα.                                                                      

 Συνάδελφοι,

 Η λύση, απέναντι στην οξυμένη επίθεση κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων είναι η δική μας οργανωμένη αντεπίθεση. Τα παραδείγματα των εργαζόμενων της Cosco, της E-food, των Οικοδόμων, των εργατών στον κλάδο του Μετάλλου, που υπέγραψαν Συλλογικές Συμβάσεις, μας δείχνουν το δρόμο του τι αγώνας χρειάζεται στο σήμερα. Δεν έχουμε αυταπάτες για λύσεις μέσω κυβερνητικών εναλλαγών. Κανένας επίδοξος σωτήρας δεν υπάρχει. Η απάντηση και η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα μας, στην αλληλεγγύη και την ενότητα μας, στην  μάχη της υπεράσπισης και της διεύρυνσης των κατακτήσεών μας.

Στον διαχωρισμό και τα παζάρια της εργοδοσίας, απαντάμε οργανωμένα, συλλογικά, βγάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

 Στηρίζουμε την στάση εργασίας των εργαζόμενων της Vodafone, Τρίτη 5/7, 12:00-17:00

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...