Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Ηρακλείου: Για την ασφυκτική κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική για ακόμα μια φορά παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προσωπικού για ενίσχυση της με χώρους και μόνιμο προσωπικό. Χαρακτηριστικά, στις 8/6/22 τα ράντζα στους διαδρόμους της κλινικής έχουν φτάσει τα 11 με την κατάσταση να είναι εκρηκτική για ασθενείς και εργαζόμενους !

Πώς άραγε διαφυλάσσεται η ψυχική υγεία των ασθενών χωρίς προσωπικούς χώρους, ηρεμία και αξιοπρέπεια; Πώς μπορεί ο ασθενής να λάβει ολόπλευρη φροντίδα όταν σε έναν γιατρό αντιστοιχούν πάνω από 10 ασθενείς; Η διοίκηση, η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να πουν ότι δεν γνώριζαν, αφού οι εργαζόμενοι από το 2018 ακόμα (με την προηγούμενη ακόμα κυβέρνηση και ΥΠΕ) ζητούν ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό, επέκταση του χώρου των Οξέων, άνοιγμα δομών χρονίως  πασχόντων, ενίσχυση της ψυχική υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ( ΚΨΥ) καθώς και άνοιγμα Ψυχιατρικής κλινικής στον Άγιο Νικόλαο για αποσυμφόρηση της κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Σε μια περίοδο που η φροντίδα  της ψυχικής υγείας  του λαού είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, φαίνεται η σαπίλα του συστήματος αυτού που την αντιμετωπίζει σαν κόστος και τους ψυχικά πάσχοντες σαν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας.

Περισσότερα

Περιοδείες ενόψει του 39ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ – Συνέντευξη Τύπου 16 Απρίλη στις 12μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Η μεγάλη επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Απρίλη...

Η τεράστια επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ είναι κάλεσμα αγωνιστικής ανάτασης και μάχης

Η τεράστια επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ είναι κάλεσμα αγωνιστικής ανάτασης και μάχης Τώρα όλες...

Κάλεσμα της ΔΑΣ για το 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ- Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών – Για ένα κίνημα ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 39ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ...