Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας : Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ της Ο.Μ.Ε. ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχεται το κάλεσμα και θα συμμετάσχει ενεργά στην Πανελλαδική σύσκεψη των Συνδικάτων στις 18-19 Ιούνη που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Για ανταμώσουμε με τους χιλιάδες συναδέλφους από όλη τη χώρα που βιώνουμε κοινά προβλήματα, να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου μας, να ανταλλάξουμε την πείρα και τα συμπεράσματα από τους αγώνες που δώσαμε και να οργανώσουμε την αντεπίθεση του εργατικού – λαικού κινήματος για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Στο δρόμο της οργάνωσης και πάλης της εργατικής τάξης, βρίσκεται η ελπίδα μας για να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

Τα τελευταία δυο χρόνια, με πρόσχημα αλλά και με κάλυψη την πανδημία εφαρμόστηκε το σχέδιο της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης στο εργατικό κίνημα αλλά και γενικότερα στους εργαζομένους. Ένα πλέγμα αντεργατικών και αντιλαϊκών  νόμων , προσπάθησαν να φιμώσουν τον εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Ο σκοπός ήταν η μετά την πανδημία εποχή να είναι μια εποχή υποχωρήσεων από μια σειρά κατακτήσεων που οι εργαζόμενοι κέρδισαν με το αίμα τους στην διάρκεια του κινήματος απελευθέρωσης της εργασίας. Ο κυνισμός και η ολομέτωπη επίθεση με περισσό θράσος πείσμωσαν ακόμη περισσότερο την Εργατική Τάξη που αντέδρασε σθεναρά αποκρούοντας την αυταρχική συμπεριφορά και την αστυνομοκρατική βία εναντίον σε όσους αντιδρούν και αγωνίζονται. Όχι μόνο δεν έκαμψαν το φρόνημα των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, αλλά φανέρωσαν ακόμα περισσότερο τους πραγματικούς ήρωες, αυτούς που πραγματικά προχωρούν τον κόσμο μπροστά και κινούν τα νήματα τη ζωής, του αγώνα και της εξέλιξης.

Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς του 2020 και του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 2020 και το παλλαϊκό ποτάμι καταδίκης της Χρυσής Αυγής έξω από το εφετείο  της Αθήνας στις 7 Οκτώβρη, απέδειξαν τις απεριόριστες δυνατότητες και τη δύναμη των εργαζομένων που είναι οργανωμένοι στα συνδικάτα τους.

Η ΟΜΕ σε αυτό το διάστημα έδωσε σκληρές μάχες υπεράσπισης των σωματείων στον κλάδο της μαζί με το αλληλέγγυο  Εργατικό Κίνημα ενάντια στην επαίσχυντη επίθεση των μεταλλειοκτητών στους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα απέκρουσε τον νόμο τη εργοδοσίας που ενισχύθηκε από τον άθλιο αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Συνεχίζεται η μάχη για την αποτροπή του ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ που ξεκίνησε τον Γενάρη του 2020, όπου οι εργαζόμενοι ενωμένοι με την συμπαράσταση της ΟΜΕ (4 σωματεία της ΛΑΡΚΟ είναι μέλη της ΟΜΕ), αλλά και μεγάλου μέρους του κινήματος, κρατούν την ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και δεν υποκύπτουν στις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης που προσπαθεί με μεθόδους τσιφλικάδων περασμένων αιώνων να διασπάσει το αρραγές μέτωπο τους.

 Δεν δεχόμαστε καμία θυσία για καμία κρίση τους.

Σήμερα καλούμαστε εκ νέου να πληρώσουμε με νέες θυσίες τις συνέπειες του πολέμου. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με νέες περιπέτειες τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι νομοθετημένοι- καθηλωμένοι μισθοί με τις πρωθυπουργικές αυξήσεις που δεν φτάνουν ούτε στο μισό της ραγδαίας ανόδου του πληθωρισμού, την ίδια στιγμή που πληρώνουμε δισεκατομμύρια για νατοϊκούς εξοπλισμούς που δε σχετίζονται με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας, φέρνουν σε αδιέξοδο χιλιάδες εργατικές- λαϊκές οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα με την λεγόμενη «ενεργειακή» κρίση τους μας καλούν να πληρώσουμε τα σπασμένα της χασούρας τους στα χρηματιστήρια του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και του Ορυκτού μα Πλούτου σε ημετέρους .

Θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για:

  • επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό,
  • αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των αναγκών ανθρώπινης διαβίωσης
  • κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,
  • γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα
  • διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα
  • Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση! Με τους αγώνες μας να απορρίψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα!

Χαιρετίζουμε τους σημαντικούς  αγώνες που έγιναν σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στην Ε- FOOD, στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια και στα Λιπάσματα της Καβάλας, οι αγώνες που αναπτύσσονται σε αρκετούς κλάδους για υπογραφές κλαδικών ΣΣΕ όπως η υπογραφή κλαδικών συμβάσεων στους Οικοδόμους και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, οι κινητοποιήσεις των Υγειονομικών και των Εκπαιδευτικών!

Με όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς, να συνενωθούμε σε ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης, να μετρήσουμε νέες νίκες, να συμβάλουμε στην ανάταση του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος.

Σημαντική προϋπόθεση σε μια τέτοια πορεία είναι να κλείσουμε την πληγή που δημιουργεί στο σώμα των εργαζομένων ο κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι δυνάμεις που βρίσκονται στις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι ηγεσίες που θέλουν το κίνημα δεμένο με χειροπέδες, αιχμάλωτο στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.Αγωνιζόμαστε και είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα αυτός ο συσχετισμός να αλλάξει προς όφελος της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!

Καλούμε όλα τα Σωματεία του κλάδου, να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής στην σύσκεψη.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...