Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής : Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων δεν χωράνε στην ανάπτυξη που διαφημίζουν

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

      Κατατέθηκε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο “κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών”

      Το συγκεκριμένο νομοθέτημα αποτελεί εξαγγελία εδώ και μήνες από πλευράς κυβέρνησης και είναι παρέμβαση στοιχισμένη στις αποφάσεις της ΕΕ, για να αντιμετωπιστεί το “διαρθρωτικό πρόβλημα” της ελληνικής οικονομίας, όπως χαρακτηριστικά το αναφέρουν, αυτό του πολύ μεγάλου αριθμού πολύ μικρών επιχειρήσεων, κυρίως αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό.

      Η κατάθεση του νομοσχεδίου είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη που θίγει τα δικαιώματα, τις ζωές, την ίδια  την ύπαρξη των μικροεπιχειρήσεων μας. Τι αναφέρει συγκεκριμένα. Ότι “το μέσο μέγεθος της ελληνικής μικρής και μεσαίας επιχείρησης είναι μικρότερο από το μέσο μέγεθος της αντίστοιχης μικρής και μεσαίας επιχείρησης των κρατών μελών της ΕΕ”.  Και καταλήγει ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι “η αύξηση της παραγωγικότητας και του μεγέθους τους, η προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας και κατ’ επέκταση, η επίτευξη οικονομιών κλίμακας”.

      Τι σημαίνει αυτό όμως για τους αυτοαπασχολούμενους? Απάντηση κυνική είχε δώσει πριν μερικούς μήνες ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης. Τι είχε πει τότε. “Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες” και ότι τα πολύ διαφημισμένα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα περάσουν μέσα από τις τράπεζες, “θα δίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μόνο στην περίπτωση που αυτές συγχωνεύονται”. Με άλλα λόγια, αν τις εξαγοράσουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όπως γίνεται στην πραγματικότητα.

Το νομοσχέδιο είναι κατάπτυστο. Καταδικάζεται από τους αυτοαπασχολουμένους. Να μην γίνει νόμος  στη βουλή

Απροκάλυπτα η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους δεν χωράνε στην ανάπτυξη που διαφημίζουν. Στο όνομα δήθεν της στήριξης της μεσαίας τάξης η κυβέρνηση παίρνει μια σειρά μέτρα, που είτε αφορούν απευθείας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους είτε πιο δυναμικές μεσαίες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση ένα πράγμα να βάλει καλά στο μυαλό της. Από τους μικρούς επαγγελματίες δεν μπορεί να κρυφτεί. Η επίθεση στις ζωές μας δε θα μείνει αναπάντητη.

Κυβέρνηση, ΕΕ, μονοπώλια θα μας βρουν απέναντι τους

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Οι αυτοαπασχολούμενοι οργανωμένοι στα σωματεία μας μπορούμε να τους απαντήσουμε. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Στη μίζερη ζωή που μας ετοιμάζουν αντιτείνουμε τους αγώνες για άμεσα μέτρα  ανακούφισης του εισοδήματος μας, για κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών μας.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Συγκέντρωση ενάντια στη διέλευση αγωγών καυσίμων μέσα από κατοικημένες περιοχές στην Ελευσίνα

Οι πυρκαγιές στο διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡΟΙΛ και η διαρροή προπανίου στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ...

Σύνδεσμος Υπαλλ. Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδ. Επιχ. Πειραιά: Για τις εξελίξεις στην LeroyMerlin

Συναδέλφισσα, συνάδελφε Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο κατάστημα της Leroy Merlin στον Πειραιά από...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του σωματείου

Το Σάββατο, 28 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε σε μαχητικό και αγωνιστικό κλίμα πολύ μαζική Γενική Συνέλευση του...