Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας : Για τις εξελίξεις στον ΣΑΡΑΝΤΗ

Δημοσιεύτηκε στις

          Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

          Χαιρετίζουμε τους αγωνιστές εργάτες του εργοστασίου του ΣΑΡΑΝΤΗ στα Οινόφυτα που με τον πολύχρονο και πολύμορφο αγώνα μας, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο και την Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ) πετύχαμε τη συμφωνία με την εργοδοσίαγια δωρεάν και ασφαλήμετακίνηση με μισθωμέναπούλμαν.

          Αυτή η κατάκτηση συνδυάστηκε και με άλλες μάχες που δώσαμε για παροχή μέσων ατομικής προστασίας, για μέτρα κατά του κορονοϊού, για μονιμοποίηση συναδέλφων από την εργολαβική εταιρεία, για υπερωριακή απασχόληση τα Σάββατα, κ.ά.

          Με μια πολύμορφη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, με Γενικές  Συνελεύσεις, παρουσία με περιοδείες του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας σε διαλείμματα και σε αλλαγές βάρδιας,  παρεμβάσεις και συναντήσεις με την εταιρεία, συμμετοχή σε Απεργίες και στάσεις εργασίας, οι συνάδελφοι μαςδείχνουν πωςοοργανωμένος και συλλογικός αγώνας φέρνειαποτελέσματα.

          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε αταλάντευτα με την ίδια αποφασιστικότητα. Με την ακρίβεια να μαστίζει τις εργατικές οικογένειες, τις ανατιμήσεις να “τραβούν την ανηφόρα” δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε για “τρεις και εξήντα” και να μας εμπαίζει η Κυβέρνηση με επιδόματα-ψίχουλα.

          O κλάδος Φαρμάκου-Καλλυντικού βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε πορεία ανάπτυξης, καταγράφοντας σημαντικές επιδόσεις. Ο χώρος του Kαλλυντικού κινήθηκε το 2021 με ανάπτυξη 7%. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 20% στο πρώτο 11μηνο του 2021, υπερβαίνοντας τα 400 εκ. ευρώ στο τέλος της χρονιάς!

          Η ανάγκη για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας είναι επιτακτική. Η προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία μας και η μάχη που δίνει με τον Σύνδεσμο Φαρμακοβιομηχάνων πρέπει να στηριχτεί από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

          Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας, μονιμοποίηση των συναδέλφων μας του εργολαβικού γραφείου.

          Συνάδελφοι, γινόμαστε τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του Συνδικάτου μέσα στον χώρο μας. Είμαστε σε επαφή για να συζητήσουμε, να διεκδικήσουμε, να κερδίσουμε νέες μάχες.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...