Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας : Για τις εξελίξεις στον ΣΑΡΑΝΤΗ

Δημοσιεύτηκε στις

          Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

          Χαιρετίζουμε τους αγωνιστές εργάτες του εργοστασίου του ΣΑΡΑΝΤΗ στα Οινόφυτα που με τον πολύχρονο και πολύμορφο αγώνα μας, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο και την Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ) πετύχαμε τη συμφωνία με την εργοδοσίαγια δωρεάν και ασφαλήμετακίνηση με μισθωμέναπούλμαν.

          Αυτή η κατάκτηση συνδυάστηκε και με άλλες μάχες που δώσαμε για παροχή μέσων ατομικής προστασίας, για μέτρα κατά του κορονοϊού, για μονιμοποίηση συναδέλφων από την εργολαβική εταιρεία, για υπερωριακή απασχόληση τα Σάββατα, κ.ά.

          Με μια πολύμορφη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, με Γενικές  Συνελεύσεις, παρουσία με περιοδείες του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας σε διαλείμματα και σε αλλαγές βάρδιας,  παρεμβάσεις και συναντήσεις με την εταιρεία, συμμετοχή σε Απεργίες και στάσεις εργασίας, οι συνάδελφοι μαςδείχνουν πωςοοργανωμένος και συλλογικός αγώνας φέρνειαποτελέσματα.

          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε αταλάντευτα με την ίδια αποφασιστικότητα. Με την ακρίβεια να μαστίζει τις εργατικές οικογένειες, τις ανατιμήσεις να “τραβούν την ανηφόρα” δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε για “τρεις και εξήντα” και να μας εμπαίζει η Κυβέρνηση με επιδόματα-ψίχουλα.

          O κλάδος Φαρμάκου-Καλλυντικού βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε πορεία ανάπτυξης, καταγράφοντας σημαντικές επιδόσεις. Ο χώρος του Kαλλυντικού κινήθηκε το 2021 με ανάπτυξη 7%. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 20% στο πρώτο 11μηνο του 2021, υπερβαίνοντας τα 400 εκ. ευρώ στο τέλος της χρονιάς!

          Η ανάγκη για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας είναι επιτακτική. Η προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία μας και η μάχη που δίνει με τον Σύνδεσμο Φαρμακοβιομηχάνων πρέπει να στηριχτεί από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

          Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας, μονιμοποίηση των συναδέλφων μας του εργολαβικού γραφείου.

          Συνάδελφοι, γινόμαστε τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του Συνδικάτου μέσα στον χώρο μας. Είμαστε σε επαφή για να συζητήσουμε, να διεκδικήσουμε, να κερδίσουμε νέες μάχες.

Περισσότερα

Σημεία προπωλήσης της συναυλίας αλληλεγγύης στην Χαλκίδα

Εισιτήρια ενίσχυσης για τη συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί 23/07/2025 στο 3ο – 6ο...

Περιοδείες σωματείων της Πάτρας για το νομοσχέδιο για το 13ωρο

Έπειτα από την επιτυχημένη σύσκεψη με τη μαζική συμμετοχή πολλών σωματείων, που πραγματοποιήθηκε από...

Σωματείο Τουρισμού – Επισιτισμού Σάμου: Και εσύ δεν ζήταγες 13ωρο;

Συνάδελφισσα/ε, και εσύ δεν ονειρευόσουν να δουλεύεις 13 ώρες; (Μάλλον όχι) Η κυβέρνηση φέρνει λοιπόν...