Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου : Συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ 18 – 19 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

στην τελευταία συνεδρίασή μας το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε να συμμετέχει στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18-19 Ιούνη στο Κλειστό Γήπεδο Αριστείδης Παπαμιχαήλ στην Δραπετσώνα.Η σύσκεψηείναι ανοιχτή και μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, από Ομοσπονδίες και Σωματεία, μέχρι Επιτροπές αγώνα ή μεμονωμένους συνδικαλιστές. Στόχος της Σύσκεψης είναινα συζητηθεί το πλαίσιο αγωνιστικής διεκδίκησης, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, να έρθει η πείρα από νικηφόρους αγώνες, όπως αυτοί της efood, της COSCO, κλπ, να υπάρξει κοινός βηματισμός στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, αλλά και να συζητηθεί το πως καλύτερα θα ενισχυθούν τα σωματεία μας, συνολικά η ταξική πάλη,για να κερδίσουμε αυτά που έχουμε χάσει, να διεκδικήσουμε να ζούμε όπως αξίζει στους ανθρώπους του 21ου αιώνα.

Το προηγούμενο διάστημα σε όλους τους μεγάλους αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι, φάνηκε ο αποφασιστικός ρόλος του ΠΑΜΕ στην οργάνωση και στην ενότητα της πάλης των εργαζομένων, στον συνεχή ταξικό αγώνα, κόντρα στη φτώχεια, στη δυστυχία, στην καταστολή, στην εκμετάλλευση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η διαδήλωση της 1η Μάη 2020, εν μέσω πανδημίας, η πάλη ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, που ακόμα έχει μείνει στα χαρτιά, η μεγάλη απεργία για την ακρίβεια και τον πόλεμο, η συμβολή του στους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων σε e-food και COSCOπου αγκαλιάστηκαν κι ευρύτερα από κόσμο.

Επειδή ακούγονται πολλά, το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη, δεν κατεβαίνει σε εκλογές, δεν έχει μέλη ή συνδρομή, δεν έχει δομή ούτε προσπαθεί να υποκαταστήσει τις Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.Είναι ένα Μέτωπο δυνάμεων που αγωνιούν για το μέλλον του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που δε συμβιβάζονται με τη γραμμή του συμβιβασμού ή του κοινωνικού διαλόγου με τους εργοδότες για το τι θα χάσουμεώστε να μη θίγεται η κερδοφορία τους, και που αρνιούνται να υποταχθούν σε ένα μέλλον με φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.

Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη σύσκεψη, αλλά και να ανοίξουμε τη συζήτηση στους χώρους του Δήμουγια το τι κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα, να κοινοποιήσουμε τα συμπεράσματα από τη σύσκεψη ύστερα σε όλους τους χώρους, καθώς επίσης και να καλέσουμε όλους τους εργαζόμενους να μετέχουν ενεργά στη σύσκεψη.

Χρειάζεται σήμερα να μπουν μπροστά οι ανάγκες μας, να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Αύξηση των μισθών και των συντάξεων τουλάχιστον πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
  • Κατάργηση των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μειώσεις και πλαφόν τιμών στα βασικά είδη, στην ενέργεια και στα καύσιμα.
  • Επαναφορά 13ου-14ου μισθού. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους Δήμους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Απεμπλοκή τώρα της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...