Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής : Για την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Φαρμάκου συμμετείχε στο μαζικότατο και μαχητικό απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην πλατεία Συντάγματος. Οι χιλιάδες απεργοί εργάτες με τα συνδικάτα τους, οι φοιτητές με τους συλλόγους τους και μια σειρά άλλοι μαζικοί φορείς που ξεχείλισαν την πλατεία Συντάγματος, διατράνωσαν την αντίθεση τους στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Έδειξαν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο οτι δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι στις επιταγές της κοινωνικής συναίνεσης.

Ο απεργιακός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, απέδειξε ότι οι αγώνες της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο, από το Σικάγο το 1886, τη Θεσσαλονίκη το 1936, την Καισαριανή το 1944 αλλά και σήμερα δεν πήγαν χαμένοι. Η πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα είναι και αναγκαία και επίκαιρη σε κάθε χώρο δουλειάς.

Αμέσως μετά, εκφράζοντας τη γνήσια εργατική αλληλεγγύη, το Συνδικάτο μας συμμετείχε και στήριξε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων απεργών της Cosco στη συγκέντρωση και στο εργατικό γλέντι που ακόμα εξελίσσεται στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής εταιρείας, ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς!

Οπως λέει και το γνωστό λαϊκό τραγούδι “…όταν η ανάγκη γίνεται ιστορία, όταν η ιστορία γίνεται ζωή…”, έτσι και οι απεργοί εργάτες της Cosco, οι εργάτες από όλη την Αττική που κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η ίδια η εργατική τάξη, μέσα από τα σωματεία της, μπορεί να επιβάλλει το δίκιο της.

Κόντρα σε αστικά δικαστήρια, δυνάμεις καταστολής και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, εργάτες από όλη την Αττική, νεολαίοι και απόμαχοι της ζωής αλλά όχι του αγώνα μαζί με τους απεργούς λιμενεργάτες της Cosco, ξέρουν και να τραγουδάνε και να πολεμάνε για τα σύγχρονα δικαιώματα τους στη δουλειά και τη ζωή!

Κανένας νόμος και κανένα αστικό κράτος, ότι και να κάνει, δεν μπορεί να σταματήσει την ταξική πάλη!

Δειχνουμε τη γνήσια αλληλεγγύη μας στους απεργούς λιμενεργάτες της Cosco. Ο αγώνας τους είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης για σύγχρονα δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...