Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας : Για την κατάσταση στην εταιρεία Freshland Α.Ε

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη 27/04/22 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Freshland Α.Ε του ομίλου Λιμπάντση ενημερώθηκαν από τον διευθυντή παραγωγής ότι την Παρασκευή 29/04/22 θα είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας της εταιρείας λόγω δυσβάστακτου κόστους και ανελαστικών υποχρεώσεων.

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από συναδέλφους- μέλη του συνδικάτου στο χώρο αμέσως προχωρήσαμε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας καθώς και σε τηλεφωνική παρέμβαση στον διευθυντή παραγωγής της εταιρείας.

Την Παρασκευή το πρωί αντιπροσωπεία του συνδικάτου μας μαζί με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θήβας βρέθηκαν στο χώρο. Έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους και συνάντηση, ενώπιων των εργαζομένων, με τον διευθυντή παραγωγής.

Ο διευθυντής παραγωγής επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους κλείνει το εργοστάσιο και μάλιστα τόσο εσπευσμένα, ενώ και ο ίδιος δήλωσε αναρμόδιος για το ποιο είναι το πλάνο της διοίκησης καθώς αυτή βρίσκεται στην έδρα της εταιρείας στην Κέρκυρα. Παρόλα ταύτα ενημέρωσε πως ήδη υπάρχουν συζητήσεις με ξένο fund για ενοικίαση του χώρου και χρήση παραπλήσια ,αν όχι ίδια, με τη σημερινή. Τέλος ότι θα προχωρήσει σε 5 απολύσεις την Παρασκευή 29/04/22, στους υπόλοιπους  εργαζομένους θα δοθούν άδειες και σταδιακά θα προχωρήσει στην απόλυση και των υπολοίπων.

Από πλευράς μας τονίσαμε πως είναι αδιανόητο έτσι ξαφνικά να πετιούνται στο δρόμο 17 εργαζόμενοι, ότι πρέπει να δοθεί χρόνος για διαβούλευση και εξεύρεση κάθε πιθανής λύσης, ότι ακόμα και με νέα διοίκηση πρέπει οι θέσεις εργασίας να διασφαλιστούν, οι εργαζόμενοι να πάρουν ότι δικαιούνται και να υπάρχει και ιδιαίτερη μέριμνα για εργαζόμενους που δε δικαιούνται αποζημίωση, επίδομα ανεργίας ή είναι κοντά στη σύνταξη. Ο διευθυντής παραγωγής δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει στη διοίκηση τα αιτήματα των εργαζομένων και θα μας ενημερώσει.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πιέζει κάθε διοίκηση είναι ο αγώνας των εργαζομένων, η συσπείρωση τους. Γι αυτό την Κυριακή 1η Μάη δόθηκε το επόμενο ραντεβού  στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας στις 10.30 και μετά το τέλος της, συνέλευση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο για ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της δράσης μας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...