Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής : Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Δημοσιεύτηκε στις

Προσυγκέντρωση στις 09:30 π.μ. στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα-σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Σήμερα τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επίκαιρα όσο ποτέ, ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων, στο δικαίωμα να αγωνίζονται και να απεργούν, ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμισή τους στο ευρύτερο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Είναι μια σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων ποτισμένη με αίμα ή αλλιώς …η συνέχιση της πολιτικής τους με άλλα μέσα.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο μετατρέποντας τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούμε πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη.

Πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε μεγάλο τίμημα, βλέποντας κι άλλες μειώσεις του εισοδήματός μας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρέπει να πληρώσουμε άλλο τα κέρδη τους!

Οι αυξήσεις-ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελούν εμπαιγμό.

Η οικονομία «αντέχει» ο λαός να πληρώνει κάθε χρόνο πάνω από 4 δις. ευρώ για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και τώρα να πληρώνει την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά «δεν αντέχει» την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές-λαϊκές κατοικίες, «δεν αντέχει» να παρθούν μέτρα ανακούφισης της ακρίβειας σε βασικά είδη κατανάλωσης και των αυξήσεων στην ενέργεια, «δεν αντέχει» ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας λένε «κάνε υπομονή» μέχρι να ξανάρθει η ανάπτυξη, σε αυτούς που μας λένε «θα λογαριαστούμε μετά»!

Οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο!

Με την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, την μαζικοποίηση του σωματείου μας, απαντάμε αποφασιστικά, βάζουμε σε πρώτο πλάνο τις σύγχρονες ανάγκες μας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες!

Όλες και όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση

Κυριακή 1η Μάη, στις 10:30 π.μ. στο Σύνταγμα!

Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις.

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. ψωμί, γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...