Σύλλογος Εργαζ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής: Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε στις

Δίνουμε αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή στις 10:30 πμ στο Σύνταγμα όπως και σε όλες τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα σύμβολο για το δίκιο.
Σήμερα η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτάει χαρακτήρα ενάντια στον πόλεμο που γίνεται στη γειτονιά μας και ενάντια στην ακρίβεια, έναν πόλεμο που ξεκίνησε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
Αποτελεί την αναμενόμενη σύγκρουση στο μακροχρόνιο, σκληρό ανταγωνισμό ΗΠΑΝΑΤΟΕΕ από τη μια, και της Ρωσίας από την άλλη. Είναι μια σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων ποτισμένη με αίμα ή, αλλιώς, η συνέχιση της πολιτικής τους με άλλα μέσα.
Απαιτούμε τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από τον πόλεμο, από τους εγκληματικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας με τους χιλιάδες νεκρούς άμαχους, τα κύματα των προσφύγων, τις ισοπεδωμένες πόλεις.
Τα λεγόμενα μέτρα ανακούφισης της κυβέρνησης αποτελούν εμπαιγμό για τον λαό.
Οι αυξήσεις στην ενέργεια και σε βασικά είδη κατανάλωσης δεν ήρθαν τώρα. Η «πράσινη μετάβαση» οδηγεί στη γρήγορη μετάβαση στην ενεργειακή φτώχεια, σε εκτίναξη των τιμών, σε απαξίωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ οδηγεί στην παραπέρα ενεργειακή εξάρτηση, με τον λογαριασμό να στέλνεται στα μόνιμα υποζύγια, στα λαϊκά νοικοκυριά. Οι εργατικέςλαϊκές οικογένειες προσπαθούν να χωρέσουν τα έξοδα που αυξάνονται στους καθηλωμένους μισθούς.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δεν δεχόμαστε να μετατραπεί η Πρωτομαγιά σε μια ακόμα «αργία», ώστε να υπονομευθεί ο συμβολισμός και ο ταξικός χαρακτήρας της και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρόν στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική, Πανεργατική Απεργία την Πρωτομαγιά και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10:30 πμ. όπως και σε όλες τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Με τη μαζική απεργιακή μας απάντηση, δυναμώνουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση για:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.
Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά και ειδικών συνθηκών.
Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και όλου του λαού.
Μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας.
Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία να μείνουν μακριά από τα συνδικάτα.
Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και μείωση του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. ψωμί, γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κοκ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Να μην πληρώσει ο λαός τον πόλεμο!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...