Σωματείο Χειριστών Οδηγών Μηχανημάτων – Σύλλογοs Διοικητ. Υπαλλήλων  Ο.Λ.Θ.: Συμπαράσταση στο αγώνα των λιμενεργατών της ΣΕΠ/ COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

Συμπαράσταση στο αγώνα των λιμενεργατών της ΣΕΠ/ COSCO

(μετά και το νέο σημερινό ατύχημα στο container terminal της ΣΕΠ/COSCO, που συνέβη, κατά τραγική ειρωνεία, την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία).

Ένας ακόμα εργαζόμενος θύμα της έλλειψη θεσμικού πλαισίου και  μέτρων ασφάλειας στην εργασία, ένας ακόμα εργαζόμενος θύμα των εξοντωτικών  ρυθμών εργασίας, της διεκπεραίωσης  εργασιών από υπεργολάβους,   με επισφαλείς και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Θύμα στο βωμό του κέρδους.

Δηλώνουμε κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την υποστήριξη μας  στο δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών στη ΣΕΠ/COSCOγια:

  • Θέσπιση κανονισμού εργασίας και όλων των συστημάτων διαχείρισης που σχετίζονται με την ασφάλεια στην εργασία στο container terminal της ΣΕΠ/COSCO, με συμμετοχή όλων των εργαζόμενων. Nα λειτουργήσει η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας με εκπροσώπους όλων των εργαζόμενων στο container terminal.
  • Να σταματήσουν οι υπεργολαβίες, όλοι οι  εργαζόμενοι να προσληφθούν απευθείας από την ΣΕΠ/COSCO, με συμβάσεις πλήρους και σταθερής εργασίας.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη ΣΕΠ/COSCOγια όλους και με όλους τους εργαζόμενους στη ΣΕΠ/COSCO. Καταβολή προσαύξησης νυχτερινής εργασίας&ένταξη των λιμενεργατών της ΣΕΠ/COSCO στην ασφάλιση βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Ας «φροντίσουμε» όλοι το σημερινό σοβαρό ατύχημα να είναι το τελευταίο στη  λιμενική βιομηχανία της χώρας. Ας φροντίσουμε να καταστήσουμε « έμπρακτα»  πρωταγωνιστή και απόλυτη προτεραιότητα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...