Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας: Για την 1η Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας καλεί τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μαζί τα άλλα εργατικά σωματεία της πόλης μας την Κυριακή 10 π.μ. στον Φόρο και στην εκδήλωση στο μνημείο ΚΑΠΠΑ 12:00 προς τιμή του Πρεβεζάνου εκτελεσμένου ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΠΠΑ ,και των 200 πατριωτών από τους γερμανοφασίστες κατακτητές στην Καισαριανή .

Η 1η Μάη καθιερώθηκε ως γιορτή της Παγκόσμιας Εργατιάς ύστερα από τα γεγονότα του Σικάγο το 1886, όταν οι εργάτες διεκδίκησαν 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση –ψυχαγωγία, 8 ώρες ανάπαυση.
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργία και γιορτή των λουλουδιών, όπως τη θέλουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, για να  την εκφυλίσουν, να της αλλάξουν το περιεχόμενο και να αποφασίζουν πότε η Εργαζόμενοι να την γιορτάσουν.

Εμείς οι συνταξιούχοι παλιά φρουρά του πλούτου που παράχθηκε με την 40χρονη εργασία μας (που τίποτα δεν μας χαρίστηκε)πρέπει να ξαναβρεθούμε στην πρώτη γραμμή και στο Ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα για να ξαναβρούμε την κλεμμένη μας υπερηφάνεια , να αφήσουμε αξιοπρεπή παρακαταθήκη στα παιδιά μας

Η 1ηΜάη είναι μέρα απολογισμού , για τον λαό , τι είχαμε και τι χάσαμε , << να κάνουμε ταμείο>> , προβάλλοντας τα αιτήματα μας για μια καλύτερη, ειρηνική ζωή, χωρίς πολέμους, για μια ζωή δικιά μας και των παιδιών μας .

Μοναδική ελπίδα οι αγώνες μας. Οι αγώνες καθυστέρησαν παρεμπόδισαν, απέτρεψαν αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος μας. Οι αγώνες είναι που μπορούν και ας μοιάζουν όλα δύσκολα και ακίνητα να φέρουν τα πάνω κάτω, να ανοίξουν τον δρόμο σε μια άλλη πιο δίκαιη κοινωνία που αξίζει σε μας στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Το δικαίωμα το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας να ζούμε σε έναν κόσμο ασφαλή και ειρηνικό.Να έχουν όλοι και όλες δικαίωμα στην εργασία και από αυτήν να ζουν αξιοπρεπώς .Το δικαίωμα των συνταξιούχων, των εργαζόμενων, των νέων παιδιών να απολαμβάνουν τα επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού δεν χωράνε στο άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα τους που έχει για θεό το καπιταλιστικό κέρδος.

Συνάδελφοι δεν υπάρχουν σωτήρες για να μας σώσουν.

Οι έχοντες και κατέχοντες έχουν επιβάλει και εξασφαλίσει τα συμφέροντα τους στην καθημερινότητα μας , παγώνοντας τους μισθούς των παιδιών μας και λεηλατώντας την ζωή μας , τα χρόνια των μνημονίων , της συντάξεις μας,κλέβοντας την αξιοπρέπεια μας  στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας , αλυσοδένοντας το λαϊκό κίνημα με ένα πλέγμα νόμων και αντιλαϊκών ρυθμίσεων,έργο διαχρονικό όλων των κυβερνήσεων .

 

Δεν Ανεχόμαστε- Δεν Αποδεχόμαστε- Δεν Συμβιβαζόμαστε

ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ.

Ζήτω η 1η Μάη

Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

!!!Για να ξεσπάσουν οι ελπίδες των λαών και να αλλάξουν οι καιροί .

ΜΠΡΕΧΤ!!!

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...