Να σηκωθεί η σημαία της υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων

Δημοσιεύτηκε στις

Με τη λήξη της μετενέργειας για τις συλλογικές συμβάσεις, το μεγάλο κεφάλαιο επιδιώκει το σφαγιασμό των μισθών και το τσάκισμα των επιδομάτων. Οι εργαζόμενοι είτε λήγει η μετενέργεια είτε όχι δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή.  Να μην αποδεχτούν καμιά μείωση μισθών, καμιά ατομική σύμβαση. Να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων, των δικαιωμάτων τους, της ζωής τους, ακολουθώντας το δρόμο της οργάνωσης της πάλης, του συλλογικού αγώνα, σε όλους τους κλάδους και τους τόπους δουλειάς.

Το δίκιο κρίνεται μέσα στους χώρους δουλειάς. Σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γραφείο, στα γιαπιά, παντού να πυκνώσει το μέτωπο που θα σηκώσει τη σημαία της αντίστασης. Τη νίκη την κρίνει ο συσχετισμός δύναμης. Να μην τους αφήσουμε. Είναι χρέος απέναντι σε μας και τα παιδιά μας, να αποκρούσουμε κάθε απόπειρα της εργοδοσίας που θα στείλει τους μισθούς στα τάρταρα. Να ματαιώσουμε τα σχέδιά των μεγαλοεπιχειρηματιών και του πολιτικού προσωπικού τους για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Αν δεν υπάρξει ο συσχετισμός δύναμης που θα επιβάλλει συμβάσεις σε όφελος των εργαζομένων, η κατηφόρα θα έχει και συνέχεια. Η εργατική τάξη κανένα νόμο δεν πρέπει να αναγνωρίσει. Ο μόνος νόμος είναι το δίκιο της, είναι ο πλούτος που παράγει να τον κάνει κτήμα της. Να απαιτήσει τη ζωή της, τις σύγχρονες ανάγκες της.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών του Μεξικό

Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών του Μεξικό Οι εκπαιδευτικοί του Μεξικού δίνουν από την...

Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» στη Λευκάδα από το Θέατρο από Εργάτες για Εργάτες

Με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» στη Λευκάδα από το...

Αλληλεγγύη στην απεργία των σιδηροδρομικών της Γαλλίας στις 10 Ιούνη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των σιδηροδρομικών της Γαλλίας, που στις...