Να σηκωθεί η σημαία της υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων

Δημοσιεύτηκε στις

Με τη λήξη της μετενέργειας για τις συλλογικές συμβάσεις, το μεγάλο κεφάλαιο επιδιώκει το σφαγιασμό των μισθών και το τσάκισμα των επιδομάτων. Οι εργαζόμενοι είτε λήγει η μετενέργεια είτε όχι δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή.  Να μην αποδεχτούν καμιά μείωση μισθών, καμιά ατομική σύμβαση. Να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων, των δικαιωμάτων τους, της ζωής τους, ακολουθώντας το δρόμο της οργάνωσης της πάλης, του συλλογικού αγώνα, σε όλους τους κλάδους και τους τόπους δουλειάς.

Το δίκιο κρίνεται μέσα στους χώρους δουλειάς. Σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γραφείο, στα γιαπιά, παντού να πυκνώσει το μέτωπο που θα σηκώσει τη σημαία της αντίστασης. Τη νίκη την κρίνει ο συσχετισμός δύναμης. Να μην τους αφήσουμε. Είναι χρέος απέναντι σε μας και τα παιδιά μας, να αποκρούσουμε κάθε απόπειρα της εργοδοσίας που θα στείλει τους μισθούς στα τάρταρα. Να ματαιώσουμε τα σχέδιά των μεγαλοεπιχειρηματιών και του πολιτικού προσωπικού τους για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Αν δεν υπάρξει ο συσχετισμός δύναμης που θα επιβάλλει συμβάσεις σε όφελος των εργαζομένων, η κατηφόρα θα έχει και συνέχεια. Η εργατική τάξη κανένα νόμο δεν πρέπει να αναγνωρίσει. Ο μόνος νόμος είναι το δίκιο της, είναι ο πλούτος που παράγει να τον κάνει κτήμα της. Να απαιτήσει τη ζωή της, τις σύγχρονες ανάγκες της.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Για τις απολύσεις στην “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και...

Νέα αποστολή υλικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 Νέα αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από Συνδικάτα, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς, φορτώθηκε σήμερα...

Για το παραλήρημα του Υπουργού Εργασίας

Ο Υπουργός Εργασίας, εμφανώς εκνευρισμένος και σε απελπισία με το στραπάτσο που έπαθε η...