Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

“Σφαγή” των ΒΑΕ

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ προειδοποιεί για άλλη μια φορά την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους για τα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. να προχωρήσει ταχύτατα στη σφαγή των ΒΑΕ. Ενώ η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και αρκετό καιρό (είναι εξάλλου εντολή της Ε.Ε. για λογαριασμό του κεφαλαίου σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) στην καρδιά του καλοκαιριού μεθοδεύεται η υλοποίησή τους.

Η επιτροπή που έστησαν ψάχνει διάφορα υποτιθέμενα επιστημονικά στοιχεία για να δικαιολογήσει το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων. Κλείνουν τα μάτια οι υπηρέτες του κεφαλαίου, γαλάζιοι και πράσινοι, στο μακελειό που γίνεται καθημερινά στους εργασιακούς χώρους, με νεκρούς και σακατεμένους. Κλείνουν τα μάτια στους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, θύματα των επαγγελματικών ασθενειών, που θερίζει και οι 6 στους 10 σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν μερική ή ολική αναπηρία.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στάση της ΓΣΕΕ, που για μια ακόμη φορά κάθεται στο τραπέζι της απάτης (διαλόγου) για να νομιμοποιήσει το έγκλημα. Θεωρεί επίσης τη θέση της για επιστημονική τεκμηρίωση για την καρατόμηση των ΒΑΕ επικίνδυνη, γιατί δίνει ουσιαστικά άλλοθι στην κυβέρνηση να προχωρήσει.

Το ΠΑΜΕ εκτιμάει ο αποχαρακτηρισμός από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα χώρων και ειδικοτήτων τη στιγμή μάλιστα που αποδεδειγμένα χρειάζεται ένταξη και νέων είναι ταξική επιλογή με στόχο τη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρήσεων σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να σταματήσει τα σχεδιαζόμενα χτυπήματα σε βάρος μιας σημαντικής κατάκτησης. Να παλέψει για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των κατακτήσεών της. Να αντιπαλέψει την αντεργατική πολιτική στο σύνολό της. Να ανοίξει δρόμο για ένα καλύτερο αύριο της εργατικής τάξης χωρίς θύματα στους χώρους δουλειάς. Να μπορούν οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.