Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

0

 

Σήμερα, 36 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών, της εργατικής τάξης και όλου του λαού στο Πολυτεχνείο ενάντια στην αμερικανοκίνητη και ΝΑΤΟστήριχτη Χούντα, τα ιδανικά και οράματα εκείνου του αγώνα για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία παραμένουν επίκαιρα και αδικαίωτα.

Τα κάνουν επίκαιρα οι επιθέσεις του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού, η στρατηγική του κεφαλαίου, η ανταγωνιστικότητα και οι αντιλαϊκές πολιτικές των Πρασινογαλάζιων κυβερνήσεων, της Ευρωένωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Τα κάνει επίκαιρα η καπιταλιστική οικονομική κρίση, που αποκαλύπτει και τα όρια του βάρβαρου ανθρωποφάγου καπιταλιστικού συστήματος.

Όλες αυτές οι εξελίξεις στις οποίες σήμερα πρωτοστατεί η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στις οποίες συνέπραξαν και συμπράττουν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, επιβεβαιώνουν δραματικά τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η διαρκής υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, η εργασιακή και πολιτική ομηρία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η συνεχής μείωση του μεροκάματου και των μισθών, η εμπορευματοποίηση της υγείας, παιδείας, πρόνοιας και η καταρράκωση των κοινωνικοασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αναδείχνουν όχι μόνο τις ένοχες και συνένοχες πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των συναινετικών συνδικαλιστικών ηγεσιών, αλλά προτάσσουν και την ανάγκη για δυναμικούς ταξικούς ανατρεπτικούς αγώνες. Αυτοί οι αγώνες στους οποίους πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

Με μια τέτοια στρατηγική ενότητας των εργαζομένων και κλιμάκωσης των αγώνων θα συνεχίσουμε δυναμικά. Με μια τέτοια στρατηγική αγώνων που δεν περιορίζονται μόνο σε στόχους της καθημερινότητας, αλλά που έρχονται ταυτόχρονα σε σύγκρουση και ρήξη με την ίδια στρατηγική του κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα και εντάσσονται σ΄ ένα γενικότερο μέτωπο για συνολικότερες, γενικότερες ανατροπές και κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές και στο επίπεδο της οικονομίας και στο επίπεδο της εξουσίας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, απαντάμε και στα άμεσα προβλήματα και στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και συνολικότερα στην καπιταλιστική οικονομική κρίση. Με τέτοιους ταξικούς αγώνες θα συνεχίσουμε μέχρι να βρουν τη δικαίωσή τους τα οράματα και τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και όλων των μικρών και μεγάλων αγώνων του λαού μας.

Μ΄ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η κατάθεση στεφανιών, για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα γίνει τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη στις 5.30 το απόγευμα, τόπος συνάντησης το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.