Επίθεση εναντίων Σύριων- Ιρακινών και Κούρδων Μεταναστών

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση φασιστοειδών και τραμπούκων εναντίον Σύρων – Ιρακινών και Κούρδων μεταναστών.

Η βάρβαρη αυτή επίθεση είναι αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια με τα πογκρόμ, τις απελάσεις, με τα καθεστώτα ομηρίας για την έκδοση άδειας παραμονής, την εργοδοτική τρομοκρατία, την καλλιέργεια ρατσισμού και ξενοφοβίας, τη χρησιμοποίηση των οικονομικών μεταναστών σαν εξιλαστήρια θύματα προκειμένου να απενοχοποιήσουν το καπιταλιστικό σύστημα.

Οι ενέργειες αυτές εξυπηρετούν τα σχέδια της πλουτοκρατίας που θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε Έλληνες και ξένους, αποδυναμώνοντας έτσι την ενότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στόχος τους είναι να κρύψουν τον κοινό τους αντίπαλο, που είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει επίσης και τη στάση της αστυνομίας που ενήργησε καλύπτοντας την ορδή των φασιστοειδών που είχε επιδοθεί σε λεηλασίες και βιαιοπραγίες σε βάρος αθώων ανθρώπων. Αποδεικνύεται πόσο υποκριτικές και κάλπικες είναι οι εξαγγελίες του κ. Χρυσοχοΐδη για την αλλαγή κλίματος και νοοτροπίας της αστυνομίας, αφού αποστολή της είναι η τρομοκράτηση και η καταστολή των εργαζομένων και του εργατικού – λαϊκού κινήματος γενικότερα.

Η απάντηση που πρέπει να λάβουν κυβέρνηση – τα κόμματα της πλουτοκρατίας περνάει μέσα από την ισχυροποίηση του ταξικού εργατικού κινήματος, όσο τα ταξικά συνδικάτα θα μαζικοποιούνται από Έλληνες και μετανάστες εργάτες, όσο θα δυναμώνει η λαϊκή πάλη και συμμαχία, αυτές οι ενέργειες, αυτές οι επιθέσεις θα αντιμετωπίζονται και θα αποκρούονται με τον τρόπο που τους αρμόζει.

Καμία επανάπαυση – καμία ανοχή σε κάθε είδους ρατσιστικό φαινόμενο. Τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες έχουν ταξικό χρέος να εκφράσουν εμπράκτως την ταξική αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους οικονομικούς μετανάστες.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Συνεχίζονται οι συσκέψεις, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες ενόψει του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

Συσκέψεις εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων στην Κεντρική Μακεδονία: Θεσσαλονίκη Τρίτη 25/8 19:30 πάρκο 4...
00:08:45

Παρέμβαση του Αλέκου Περράκη στην ΕΡΤnews για πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα συνδικάτα με περιοδείες, εξορμήσεις, εκδηλώσεις δίνουν τη μάχη για ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο...

Ο πόλεμός τους σημαίνει φέρετρα για την εργατική τάξη και αμύθητα κέρδη για το κεφάλαιο

Ο θάνατος ενός ακόμη ναυτεργάτη μετά τις επιθέσεις σε ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στα Στενά του...