Απολύσεις στην εταιρία Hochtief

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απολύσεις 15 εργαζομένων και τον εξαναγκασμό σε υποχρεωτική άδεια άλλων 40 από την εταιρία Hochtief που έχει αναλάβει την συντήρηση των ολυμπιακών ακινήτων. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν τις περικοπές που η εργοδοσία ήθελε για να μην μειωθούν τα κέρδη της.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες του υπουργείου πολιτισμού που έδωσε κατεύθυνση να προχωρήσουν οι απολύσεις των εργαζομένων. Κυβέρνηση και εργοδοσία στην ίδια ρότα, πέταξαν τους εργαζόμενους στο δρόμο. Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποίησε τα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματιών και απροκάλυπτα να απολύουν τους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους απολυμένους να απειθαρχήσουν στις αποφάσεις της εργοδοσίας και τις επιλογές της κυβέρνησης.

Να οργανώσουν την αντίστασή τους για να ανακληθούν οι απολύσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Για τη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ

Εδώ ο κόσμος καίγεται -στην κυριολεξία- από τους πολέμους και τη φτώχεια και η...

Καταγγελία της φασιστικής επίθεσης στην Πάτρα

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την οργανωμένη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη...
00:02:27

Βίντεο με στιγμιότυπα από την συγκλονιστική απεργία της 30ής Οκτώβρη που έγραψε ιστορία!

Εικόνες αγώνα, ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, με το σύνθημα που ένωσε εργαζόμενους σε 113...