ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Σε χορωδία κυβερνητικά στελέχη, “μάνατζερ” των ταμείων και μεγαλοδημιοσιογράφοι προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό ότι το κούρεμα που ετοιμάζεται δε θα επηρεάσει τα ταμεία.

Καμία εμπιστοσύνη.. Όλες οι κυβερνήσεις και οι διορισμένοι διοικητές μέχρι σήμερα χρησιμοποίησαν τα λεφτά των ταμείων για να χρηματοδοτούν τους επιχειρηματίες άτοκα, να παίζουν στο χρηματιστήριο, να στηρίζουν τις τράπεζες αγοράζοντας ομόλογα στο όνομα της ανάπτυξης.

Ήδη τα ταμεία έχουν χάσει πολλά δισεκατομμύρια από το προηγούμενο κούρεμα και θα φορτωθούν και τη νέα ζημιά στο όνομα της “σωτηρίας της πατρίδας”.

Θα εκβιάσουν πάλι τους εργαζόμενους ότι αν δε μπούμε στην νέα αγορά θα χάσουμε περισσότερα, και με “λύπη” θα ανακοινώσουν ότι λόγω του κουρέματος δεν υπάρχουν λεφτά και πρέπει να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις.

Δίνουν τα πάντα για να σωθεί το κεφάλαιο. Το κούρεμα που ετοιμάζεται , οι ανταγωνισμοί για το ποιος καπιταλιστής θα χάσει λιγότερα δείχνουν ότι ο καπιταλισμός δεν παίρνει από μερεμέτια, γίνεται ολοένα πιο αντιδραστικός επιτίθεται με λύσσα. Οι αντιθέσεις και τα παζάρια στην ΕΕ και παγκόσμια καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού.

Οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν καμία θυσία για να σωθούν αυτοί που τους εκμεταλλεύονται. Στα ταμεία συγκεντρώνεται ο κόπος των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Αυτοί που τους κλέβουν στο μισθό χρωστάνε στα ταμεία, αυτοί να πληρώσουν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου του ΕΚ Πειραιά για τα καζάνια του θανάτου ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Συνέντευξη Τύπου για τα ''καζάνια του θανάτου'' έδωσε χθες το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στο...

Το πρόγραμμα της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής “Αγριόχηνες” το Σάββατο 14 Μαρτίου

Το Σάββατο 14-3-2026, στις 9.00 το πρωί στο web radio του ΠΑΜΕ και από...

Κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο Υπ. Υγείας για τους ειδικευόμενους γιατρούς ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χθές το μεσημέρι οι ειδικευόμενοι γιατροί στο πλαίσιο της...