Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μητρότητα και στη μόνιμη- σταθερή δουλειά

0
image_pdfimage_print

            Για άλλη μια φορά οι πολυεθνικές τσαλαπατούν το δικαίωμα να εργάζεσαι, να είσαι μάνα και να συνδικαλίζεσαι. Έτσι αδίστακτα η πολυεθνική LIDL απολύει την εργαζόμενη πολύτεκνη Ματίνα Μακρή, φορτώνοντας την κατηγορίες για ταμειακά ελλείμματα, ενώ στην ουσία εκείνο που ενοχλεί την επιχείρηση είναι ότι η εργαζόμενη κρατούσε ψηλά το κεφάλι, συμμετείχε στο σωματείο της, αγωνιζόταν και διεκδικούσε για τα δικαιώματα τα δικά της και των παιδιών της.

            Η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση LIDL για τηn απόλυση και για την προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των εργαζομένων. Η λογική των πολυεθνικών ότι όποιος σηκώνει το κεφάλι του το κόβουμε δεν πρέπει να περάσει.

            Η Γραμματεία Γυναικών στέκεται στο πλευρό του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και των σωματείων που δίνουν τη μάχη κόντρα στις απολύσεις, στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

            Καλούμε τις εργαζόμενες γυναίκες να ενισχύσουν τις επιτροπές γυναικών στα συνδικάτα τους, να δυναμώσουν την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη μητρότητα, στη μόνιμη σταθερή δουλειά, στη δράση μέσα στους χώρους δουλειάς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργαζόμενης γυναίκας, των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

            Να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους ζητώντας την ανάκληση της συγκεκριμένης απόλυσης. Να δυναμώσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που αντιπαλεύει τις απολύσεις και συνολικά την αντεργατική πολιτική.

Η εκτελεστική Γραμματεία

 

Share.

Comments are closed.