Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου

ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

0
image_pdfimage_print

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των αγροτών που αυτήν την περίοδο αναπτύσσονται και επεκτείνονται σ’ όλη τη χώρα.

Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά όλους μας γιατί εναντιώνεται στον κοινό μας αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει εξαπολύσει έναν πρωτοφανή και ολομέτωπο, αντιλαϊκό πόλεμο. Μια πολιτική που με προμετωπίδα την ΚΑΠ ξεκληρίζει τους αγρότες, επιβάλλει εξευτελιστικές τιμές στο μικροπαραγωγό αγρότη και δίνει τεράστια κέρδη στους μεγαλέμπορους των αγροτικών προϊόντων, επιβάλλοντας σ’ αυτά τα προϊόντα τιμές που είναι απλησίαστες για τους καταναλωτές, την εργατική τάξη και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην πόλη και στο χωριό.

Έτσι επιδιώκουν να συγκεντρώσουν την αγροτική παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοτσιφλικάδων που με κριτήριο το κέρδος θα παράγουν αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής αγροτικά προϊόντα. Ταυτόχρονα οι ξεκληρισμένοι αγρότες θα ρίχνονται στον καιάδα της ανεργίας και οι εργαζόμενοι – τα λαϊκά στρώματα, θα πληρώνουν πανάκριβα τα βασικά είδη διατροφής, για χάρη της κερδοφορίας των μεγαλοτσιφλικάδων και μεγαλεμπόρων που θα μονοπωλούν την παραγωγή και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων.

Το ΠΑΜΕ με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει και καταδικάζει τον κυβερνητικό αυταρχισμό που εκδηλώθηκε πρόσφατα με τρομοκρατικές συλλήψεις των εκπροσώπων των αγωνιζομένων αγροτών στις Σέρρες. Καταγγέλλει τις αντιαγροτικές, αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών δυνάμεων που συναινούν και σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης με την ΚΑΠ αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Καταγγέλλει επίσης τους αγροτοπατέρες της ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ που συμπράττουν σ’ αυτές τις πολιτικές.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης που συνθλίβονται από την ίδια κυβερνητική πολιτική της υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου που ταλανίζει και τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, είναι άμεση ανάγκη να εκφράσουν ενεργά την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Είναι άμεση ανάγκη να δυναμώσουν το ενιαίο μέτωπό τους για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής. Είναι άμεση ανάγκη, μέσα από τους κοινούς τους αγώνες να κάνουν πράξη την αναγκαία σήμερα κοινωνική συμμαχία που θα αποτελέσει το αποτελεσματικό αντίπαλο δέος στη στρατηγική του κεφαλαίου, τη διαβόητη ανταγωνιστικότητα και θα ανοίξει τις προοπτικές για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την κοινωνία όπου θα εξαλειφθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τα πρώτα φύτρα αυτής της συμμαχίας συναποτελούν οι ταξικές συσπειρώσεις, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, η κοινή τους πορεία και δράση, ανοίγει και φέρνει όλο και πιο κοντά τον ελπιδοφόρο δρόμο των αποτελεσματικών αγώνων.

Στα πλαίσια αυτά και σ’ αυτήν την προοπτική συμπορευόμαστε στους αγώνες των αγροτών. Καταδικάζουμε την αντιαγροτική πολιτική και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και απαιτούμε:

  • Να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα αιτήματα των αγροτών που κινητοποιούνται.

  • Όχι στην ΚΑΠ.

  • Φθηνά και καλής ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, ικανοποιητικές τιμές για τους παραγωγούς. Ενίσχυση της μικρομεσαίας αγροτιάς με κίνητρα για τη συνέχιση της αγροτικής τους απασχόλησης

  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.