Ονομαστική μείωση μισθών

0

 

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός εσωτερικών, με περισσό θράσος μίλησε ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο, αναφερόμενος στην οικονομική και εργασιακή κατάσταση τους, όπως εξελίσσεται με τα κυβερνητικά μέτρα.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση εξάγγειλε την ονομαστική μείωση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%. Αυτή η μείωση, μαζί και με τη μείωση που σχεδιάζεται με την αύξηση της φορολογίας, συνεπάγονται ονομαστική μείωση των δημοσιοϋπαλληλικών μισθών πάνω από 10%!!! Έτσι η χρόνια γαλαζοπράσινη κυβερνητική αντεργατική επιδοματική πολιτική του διαίρει και βασίλευε, τώρα γίνεται και το όχημα για ονομαστική μείωση των πενιχρών μισθών, σε μια στιγμή μάλιστα που τα είδη πρώτης ανάγκης ακριβαίνουν καθημερινά.

Επίσης είναι γεγονός ότι η ντιρεκτίβα της Ευρωένωσης που την επανέλαβε ο υπουργός, ως απαρέγκλιτη επιλογή της κυβέρνησης, η ντιρεκτίβα δηλαδή που προβλέπει να προσλαμβάνεται μόνον ένας με μόνιμη εργασία στη θέση πέντε μονίμων που θα συνταξιοδοτούνται και την εφάρμοσαν και την εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια όλες οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, εκμηδενίζει και στο δημόσιο, το δικαίωμα στην πλήρη, σταθερή μόνιμη με πλήρη δικαιώματα εργασία. Μέχρι τώρα η εφαρμογή αυτής της ευρωντιρεκτίβας έχει κατεβάσει το ποσοστό των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων στο 52% και έχει ανεβάσει το ποσοστό της ελαστικής εργασίας – ομηρίας στο 48%.

Είναι επομένως προκλητικό να επαίρεται ο υπουργός εσωτερικών και να επιμένει σ’ αυτές τις αντεργατικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν επομένως πολλούς λόγους, όχι μόνον να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 10 Φλεβάρη αλλά και να συμμετέχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 10π.μ., για να δώσουν την πρέπουσα απάντηση και στον υπουργό και στην κυβέρνηση και προς κάθε άλλη κατεύθυνση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.