«Εθνική Συμφωνία για την Κοινωνική Ασφάλιση»

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η «Εθνική Συμφωνία για την Κοινωνική Ασφάλιση» είναι μια απάτη ! Όχι μόνο δεν λύνει τα οικονομικά προβλήματα του Συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και τα πολλαπλασιάζει, αφού τα κλεμμένα και τα οφειλόμενα υπέρογκα ποσά εκ μέρους του κράτους και των βιομηχάνων χάνονται οριστικά για τα Ταμεία των εργαζομένων.

Από την Κυβέρνηση και τους Βιομηχάνους εκφράζεται για ευνόητους λόγους «ικανοποίηση» για την αντιλαϊκή αυτή εξέλιξη. Όμως, ιδιαίτερη οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους προκαλεί η στάση των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ, που βασιλικότεροι του βασιλέως προστρέχουν να στηρίξουν αυτή τη πολιτική, επειδή έτσι απαιτεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Για τη στάση της αυτή, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ πρέπει να καταδικαστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο από όλους ανεξαίρετα τους εργατοϋπαλλήλους. Να αποκαλυφθεί ο ρόλος της και η αντεργατική ταχτική της.

Η μεγάλη, βέβαια, ευκαιρία που έχουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να απαντήσουν στην Κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και στη ΓΣΕΕ είναι η Απεργία στις 29 Μάη. Με την καθολική και μαχητική συμμετοχή τους να φράξουν το δρόμο στα αντιασφαλιστικά σενάρια και να διεκδικήσουν πραγματικά αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της Εργατικής Τάξης.

Το Π.Α.ΜΕ. κάνει έκκληση σ’ όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν στην απεργία αυτή, που γίνεται σε κρίσιμη καμπή του συνολικού αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

ΟΛΟΙ στον Αγώνα – ΟΛΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών του εργοστασίου Falk Ista στην Σερβία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργάτες του εργοστασίου Falk Ista και στο Συνδικάτο...

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για το έγκλημα στην Ζώνη Περάματος BINTEO-ΦΩΤΟ

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για το έγκλημα στην Ζώνη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με...

Για το εργοδοτικό έγκλημα στη ζώνη του Περάματος

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική...