«Εθνική Συμφωνία για την Κοινωνική Ασφάλιση»

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η «Εθνική Συμφωνία για την Κοινωνική Ασφάλιση» είναι μια απάτη ! Όχι μόνο δεν λύνει τα οικονομικά προβλήματα του Συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και τα πολλαπλασιάζει, αφού τα κλεμμένα και τα οφειλόμενα υπέρογκα ποσά εκ μέρους του κράτους και των βιομηχάνων χάνονται οριστικά για τα Ταμεία των εργαζομένων.

Από την Κυβέρνηση και τους Βιομηχάνους εκφράζεται για ευνόητους λόγους «ικανοποίηση» για την αντιλαϊκή αυτή εξέλιξη. Όμως, ιδιαίτερη οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους προκαλεί η στάση των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ, που βασιλικότεροι του βασιλέως προστρέχουν να στηρίξουν αυτή τη πολιτική, επειδή έτσι απαιτεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Για τη στάση της αυτή, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ πρέπει να καταδικαστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο από όλους ανεξαίρετα τους εργατοϋπαλλήλους. Να αποκαλυφθεί ο ρόλος της και η αντεργατική ταχτική της.

Η μεγάλη, βέβαια, ευκαιρία που έχουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να απαντήσουν στην Κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και στη ΓΣΕΕ είναι η Απεργία στις 29 Μάη. Με την καθολική και μαχητική συμμετοχή τους να φράξουν το δρόμο στα αντιασφαλιστικά σενάρια και να διεκδικήσουν πραγματικά αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της Εργατικής Τάξης.

Το Π.Α.ΜΕ. κάνει έκκληση σ’ όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν στην απεργία αυτή, που γίνεται σε κρίσιμη καμπή του συνολικού αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

ΟΛΟΙ στον Αγώνα – ΟΛΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις σε doValue και Cepal για αποτροπή πλειστηριασμών ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες από σωματεία και φορείς σε doValue και Cepal όπου αποτράπηκαν πλειστηριασμοί λαϊκών...

Μήνυμα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Ινδίας

Συνάδελφοι της Ινδίας, Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και την βαθιά...

Στηρίζουμε τoν αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Hellas-Can, Πάτρα

CROWN - HELLAS CAN: Άλλο ένα δείγμα χαμογελαστών εργαζόμενων όπως ευαγγελίζονται τα κόμματα που κυβέρνησαν... ή...