ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ με θλίψη αλλά και με περηφάνια αποχαιρετά σήμερα το άξιο τέκνο, τον ακαταπόνητο μαχητή και ανυπότακτο αγωνιστή της εργατικής τάξης, Βασίλη Γεωργαντά που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, πλήρης αγωνιστικών ημερών.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και στους φίλους του συντρόφου μας Βασίλη.

Η πολυκύμαντη και θυελλώδης αγωνιστική πορεία του συναγωνιστή μας Βασίλη που σφραγίστηκε από τη συμμετοχή του ως ΕΛΑΣίτη στην ΕΑΜική εθνική αντίσταση και ως μαχητή στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, που σφραγίστηκε από την καταδίκη του σε θάνατο με απόφαση έκτακτου στρατοδικείου αλλά και από την εικοσάχρονη κράτησή του σε φυλακές και εξορίες στα μαύρα πέτρινα χρόνια της γερμανικής κατοχής και της ωμής Αγγλοαμερικανικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη χώρα μας, αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για όλους μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Αλλά και η μετέπειτα συμμετοχή του σ’ όλους τους λαϊκούς ταξικούς αγώνες, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, είτε ως πρόεδρος και ως Γενικός Γραμματέας του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων, είτε ως αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, είτε ως απλός μαχητής ως το τέλος της ζωής του, αποδείχνει τη δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής του. Αυτήν τη δύναμη και το μεγαλείο τα αντλούσε από την αταλάντευτη πίστη του στις αξίες και στα ιδανικά της εργατικής τάξης, από την πίστη του σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτά τα ιδανικά και οι αξίες τον έκαναν ακατάβλητο μαχητή, μαχητή «παντός καιρού» όπως ο ίδιος έλεγε.

Ολάκερη η ζωή και η σταθερή πορεία του συναγωνιστή μας Βασίλη που γαλουχήθηκε από τα ανώτερα ανθρωπιστικά ιδανικά του ταξικού κινήματος, αποτελεί πρότυπο και υπόδειγμα για όλους μας. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βαρβαρότητας του καπιταλισμού που με τα πολιτικά ενεργούμενα του στη χώρα μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς, προγράφει τη ζωή μας και τη ζωή των νεότερων γενεών, η ζωή και η δράση του συναγωνιστή μας Βασίλη μας εμπνέει και μας ατσαλώνει.

Τιμούμε και θα τιμούμε το σύντροφο μας Βασίλη με συνέχιση και ένταση της ταξικής πάλης μέχρι να ανατείλει η κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο όπου νόμος θα΄ναι το δίκιο του εργάτη, μέχρι να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα και να βρουν ανάπαυση οι νεκροί μας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Για την ομιλία του υπουργού εργασιας στη Βουλή

Η σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία ήταν η αποστομωτική απάντηση των εργαζομένων και των συνδικάτων...

Η σημερινή απεργία είναι αφετηρία νέων, αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Για τη σημερινή απεργία Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία...

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες Απεργιακές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjAVDnP ΒΙΝΤΕΟ Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της διοίκησης...