Οι “κοινωνικοί εταίροι” ετοιμάζουν τον 4ο αντιασφαλιστικό νόμο.

0
image_pdfimage_print

Για μια ακόμα φορά οι “κοινωνικοί εταίροι” κυβέρνηση και πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατεδαφιστές των ασφαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, μέσα από 3 προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (ΣΙΟΥΦΑ – ΡΕΠΠΑ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ) ετοιμάζουν με την ίδια πρακτική – μεθοδολογία και επιχειρηματολογία τον 4ο αντιασφαλιστικό νόμο. Πάλι επιτροπές, πάλι ειδικοί σύμβουλοι (όπως ο ΣΠΡΑΟΥ – ο ΤΙΝΙΟΣ – ο ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ κ.α.) πάλι αναλογιστικές μελέτες και άλλα πολλά για να δικαιολογήσουν τα προαποφασισμένα.

Αλήθεια τι χρειάζονται όλα αυτά αν είναι να καταργηθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να μειωθούν τα όρια ηλικίας, να αυξηθούν οι συντάξεις και να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών;

Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί, και ακόμα και οι πιο αφελείς “θεατές” είναι πια υποψιασμένοι.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ) που με την παρουσία της νομιμοποίησε το διάλογο απάτη και μετά αποχώρησε.

Οι εργαζόμενοι να μην ξεγελαστούν, να μην παραπλανηθούν από τα τεχνάσματα και τους ελιγμούς της κυβέρνησης. Το πακέτο των μέτρων είναι μεγάλο.

Απάντηση θα πάρουν όλοι αυτοί στις 17 Δεκέμβρη στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ τα συνδικάτα να οργανώσουν.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.