ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθήνας με την απόφασή του έκρινε ότι η λέξη απεργοσπάστης είναι αδίκημα και τιμώρησε τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου εργατών δήμου Ηλιούπολης σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για χτύπημα του δικαιώματος της περιφρούρησης του αγώνα από τους εργαζόμενους και “βγάζει λάδι” τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην απεργοσπασία.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. χρόνια τώρα προσπαθούν να φιμώσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που περιφρουρεί και υπερασπίζεται την οργάνωση της πάλης κατά της αντεργατικής πολιτικής, αξιοποιώντας όλες τις μορφές που αποφασίζουν οι εργαζόμενοι.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» στη Ζάκυνθο

Στο κατάμεστο, μέσα σε δροσερό ελαιώνα, θέατρο «ΑΥΡΙΑΚΟΣ» παρακολούθησαν οι Ζακυνθινοί θεατές την «Αγία...

Περιοδείες σε χώρους του Δημοσίου μπροστά στη στάση εργασίας στις 14 Ιούλη

Περιοδείες σε χώρους του Δημοσίου μπροστά στη στάση εργασίας στις 14 Ιούλη Οι κυβερνητικές θέσεις...

Η χορωδία του ΠΑΜΕ στην Ιστιαία (Φωτό – Βίντεο)

Με τη συμμετοχή στο χορωδιακό φεστιβάλ της Ιστιαίας έκλεισε για τους καλοκαιρινούς μήνες τις...