Καταδικάζουμε τις πολιτικές της ανασφάλειας των ασφαλιστικών εταιριών

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, General Union ΑΕΓΑ και General Union ΑΕΑΖ (του ομίλου Π. Ψωμιάδη), καθώς και της Σκούρτης ΑΕΓΑ που οδήγησε σε κλείσιμο αυτές τις εταιρίες, αφού πρώτα καρπώθηκε τεράστια ποσά από ασφαλιστικές εισφορές ασφάλισης αυτοκινήτων και ζωής. Αποτέλεσμα πάνω από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι πελάτες τους να χάσουν τα χρήματά τους αλλά και πάνω από 700 εργαζόμενοι σ’ αυτές τις εταιρίες να πεταχτούν στον καιάδα της ανεργίας. Και στον κλάδο αυτό επιχειρούν να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα.

Τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση έχει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, γιατί και αυτόν τον τομέα ασφάλισης τον έχουν εκχωρήσει στους ιδιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους, με κριτήριο το μέγιστο δυνατό κέρδος τους, αφού απομυζήσουν τους ασφαλισμένους τους καθώς και τους εργαζόμενούς τους στις ασφαλιστικές εταιρίες τους, στη συνέχεια τις οδηγούν στο κλείσιμο.

Το Π.Α.ΜΕ., το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, απαιτεί να δωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα, να αποζημιωθούν πλήρως όλοι οι ασφαλισμένοι σ’ αυτές τις ασφαλιστικές εταιρείες και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί το εργασιακό δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους που τώρα, μετά το κλείσιμο αυτών των εταιριών, μένουν άνεργοι.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταδικάσουν έμπρακτα, με τους αγώνες τους αλλά, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών, και με την ψήφο τους, αυτές τις πολιτικές που σπέρνουν ανασφάλεια σε χιλιάδες ασφαλισμένους και εργαζόμενους στον ασφαλιστικό τομέα και τους οδηγούν στην ανεργία.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Καταγγελία για την επίθεση της αστυνομίας σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς στη Διεύθυνση ΠΕ Α’Αθήνας

Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που έγινε σήμερα, Πέμπτη 23/10, από...

Η θεατρική ομάδα και η Χορωδία του ΠΑΜΕ το Σάββατο 18 Οκτώβρη. ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με  πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Οκτώβρη 2025  η εκδήλωση με τη...

Πρόγραμμα εμφανίσεων χορωδίας και παραστάσεων της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ

Σάββατο 18 Οκτώβρη η Χορωδία του ΠΑΜΕ πλαισιώνει την εκδήλωση για την Τρίτη ηλικία...