Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου

Καταδικάζουμε τις πολιτικές της ανασφάλειας των ασφαλιστικών εταιριών

0
image_pdfimage_print

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, General Union ΑΕΓΑ και General Union ΑΕΑΖ (του ομίλου Π. Ψωμιάδη), καθώς και της Σκούρτης ΑΕΓΑ που οδήγησε σε κλείσιμο αυτές τις εταιρίες, αφού πρώτα καρπώθηκε τεράστια ποσά από ασφαλιστικές εισφορές ασφάλισης αυτοκινήτων και ζωής. Αποτέλεσμα πάνω από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι πελάτες τους να χάσουν τα χρήματά τους αλλά και πάνω από 700 εργαζόμενοι σ’ αυτές τις εταιρίες να πεταχτούν στον καιάδα της ανεργίας. Και στον κλάδο αυτό επιχειρούν να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα.

Τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση έχει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, γιατί και αυτόν τον τομέα ασφάλισης τον έχουν εκχωρήσει στους ιδιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους, με κριτήριο το μέγιστο δυνατό κέρδος τους, αφού απομυζήσουν τους ασφαλισμένους τους καθώς και τους εργαζόμενούς τους στις ασφαλιστικές εταιρίες τους, στη συνέχεια τις οδηγούν στο κλείσιμο.

Το Π.Α.ΜΕ., το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, απαιτεί να δωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα, να αποζημιωθούν πλήρως όλοι οι ασφαλισμένοι σ’ αυτές τις ασφαλιστικές εταιρείες και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί το εργασιακό δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους που τώρα, μετά το κλείσιμο αυτών των εταιριών, μένουν άνεργοι.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταδικάσουν έμπρακτα, με τους αγώνες τους αλλά, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών, και με την ψήφο τους, αυτές τις πολιτικές που σπέρνουν ανασφάλεια σε χιλιάδες ασφαλισμένους και εργαζόμενους στον ασφαλιστικό τομέα και τους οδηγούν στην ανεργία.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.