Το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ δεν είναι ούτε για διάλυση ούτε για παζάρια.

0
image_pdfimage_print

 

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις εξαγγελίες της για την Κοινωνική Ασφάλιση έρχεται να κατεδαφίσει ότι η Εργατική Τάξη και το Ταξικό Συνδικαλιστικό της Κίνημα με κόπο, με ιδρώτα και αγώνα οικοδόμησαν.

Η «κοπτική – ραπτική» της Πασοκικής προπαγάνδας όση μαεστρία κι αν διαθέτει δεν θα καταφέρει να κοροϊδέψει τα λαϊκά στρώματα για το έγκλημα που επιχειρεί. Ακόμα και μια απλή ανάγνωση του χθεσινοβραδυνού κυβερνητικού κειμένου φτάνει για να φανεί ότι :

  1. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται για όλους (άνδρες γυναίκες) στα 65. Η εφαρμογή όποιας μεταβατικής διάταξης στόχο έχει στη διάσπαση των εργαζόμενων και την σαλαμοποίηση των αντιδράσεων. Εξ άλλου και αυτή ακόμα η μεταβατική διάταξη αφορά μόνο ένα 3-5% των μισθωτών.

  2. Μειώνεται το ύψος της σύνταξης για όλους χωρίς εξαίρεση και με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της και με την γενίκευση των ρυθμίσεων που μέχρι τώρα ισχύουν μόνο για όσους έπιασαν δουλειά μετά την 1-1-1993.

  3. Η επικουρική ασφάλιση δίνεται προίκα στο μεγάλο κεφάλαιο και στο ιδιωτικό τραπεζοπιστωτικό σύστημα.

  4. Προκλητική είναι και η ρύθμιση που προτείνει μειωμένη συνταξιοδότηση μετά από 40 χρόνια δουλειάς ή 12.000 ένσημα, αφού σε συνθήκες ανεργίας μόνο σαν όνειρο θερινής νύχτας θα είναι η συμπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων.

  5. Τα Βαρειά και Ανθυγιεινά επαγγέλματα θα καρατομηθούν

  6. Οι ενοποιήσεις ταμείων και οι τεχνητές συγκολλήσεις κύριων και επικουρικών ταμείων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με τον κυβερνητικό διοικητικό ασφυκτικό έλεγχο αποτελεί σαρωτικό ισοπέδωμα.

  7. Και μονάχα αυτός ο περιορισμένος και πρώτος σχολιασμός των κυβερνητικών εξαγγελιών φτάνει για να δείξει ότι αυτές αποτελούν τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Την ανατροπή αυτή κανένας «Κοινωνικός Διάλογος», κανένα παζάρι δε θα καταφέρει να φτιασιδώσει. Οι φιλότιμες προσπάθειες του ΣΕΒ και των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πέσουν στο κενό.

Καλούμε τους απλούς ανθρώπους της δουλειάς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε την αγωνιστική άμεση απάντηση με τις σημερινές Συγκεντρώσεις σ’ όλη την Ελλάδα.

Καλούμε το Συνδικαλιστικό κίνημα σε απεργιακή επιφυλακή.

Τώρα η Πρωτομαγιά του 2001, παίρνει πλέον νέα, ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Θα αποτελέσει την ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ταξικού κινήματος στην μεγάλη πρόκληση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.