Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου

5 Ιούνη Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

0
image_pdfimage_print

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους να δώσουμε απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που πετάει τα παιδιά μας με το έτσι θέλω έξω απ’ τα σχολεία.

Η εφαρμογή του πανελλαδικού χαρακτήρα των προαγωγικών εξετάσεων μέσα από την Τράπεζα Θεμάτων είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που έχει σκοπό να πετάξει έξω από το σχολείο ένα κομμάτι μαθητών που αντικειμενικά προέρχεται από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. 

Θέλουν να σπρώξουν τα παιδιά μας βίαια έξω από το σχολείο, στην πρόωρη ψευτοκατάρτιση και τη μαθητεία, από πολύ μικρή ηλικία.

Λένε ψέματα ότι με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειές, θα μπορούν να φέρουν ένα μεροκάματο στο σπίτι ή ότι θα γίνουν καλοί τεχνίτες. Το μόνο που θέλουν είναι να φτιάξουν ένα φτηνό, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που θα ξέρει μόνο όσα και ό, τι θέλουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Δε θέλουν ολόπλευρα μορφωμένους τους νέους ανθρώπους. Για να μη μπορούν να διεκδικούν, να σκύβουν το κεφάλι. Τούς θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο προχωρά σε δεκάδες νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και τμημάτων στοιβάζοντας στη κυριολεξία τα παιδιά σε τμήματα με 25 – 30 μαθητές υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η μόρφωση των παιδιών του λαού πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλης της εργατικής τάξης. Καλούμε όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα, τους συλλόγους γονέων την Πέμπτη 5 Ιούνη στις 10 π.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

Share.

Comments are closed.