48ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από 22.9.16 έως 24.09.16

0

ΟΛΟΙ στην ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 10:30, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ

48ώρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στις 06:00 π.μ

έως Σάββατο 24 Σεπτέμβρη στις 06:00 π.μ  

 

 

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές

 Η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων στις κατευθύνσεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε.,  διαρκώς επιδεινώνει τη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, ενώ προκλητικά ψηφίζονται νόμοι με νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια για το κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση επικαλείται τη «δίκαιη ανάπτυξη» προετοιμάζοντας τσάκισμα των ΣΣΕ, πρόσθετες περικοπές  σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, χειροτέρευση των συνθηκών σε υγεία, παιδεία.

Χαρακτηριστικές οι  δηλώσεις του πρωθυπουργού κ.Τσίπρα από το βήμα των «Ποσειδωνίων», λέγοντας  «το μοντέλο με το οποίο αναπτύσσεται η ελληνική ναυτιλία είναι θετικό παράδειγμα»,  εξυμνώνταςτο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη «ναυτιλία» και τον νόμο έκτρωμα 2687/53, που έχει μετατρέψει την πλειοψηφία των ναυτεργατών στην ποντοπόρο ναυτιλία να είναι χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση, να οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, που έχει προκαλέσει τα τεράστια ελλείμματα στο ΝΑΤ, με τα τραγικά αποτελέσματα σε βάρος των ναυτεργατών. Μέχρι 01-01-2017 το ΝΑΤ διαλύεται και εντάσσεται στον Ε.Φ.Κ.Α, με βάση το νόμο λαιμητόμο 4387/2016, ενώ στο άρθρο 29 με υπουργική απόφαση καθορίζει την προσωρινή σύνταξη να είναι από 384 έως 768 ευρώ!!!

Στην ίδια κατεύθυνση και τα πρόσφατα δημοσιεύματα  με δηλώσεις εφοπλιστών – ΥΝΑ, επιδιώκουν το σύνολο των ναυτεργατών να είναι χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και θύματα δουλεμπορικών κυκλωμάτων πληρώνοντας για μια θέση εργασίας, για απόκτηση διπλωμάτων.

Σε αυτές τις εξελίξεις η πλειοψηφία της Ε.Ε της ΠΝΟ, οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, με τυχοδιωκτικές ενέργειες εχθρεύονται την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, δεν απαντούν στις προκλήσεις εφοπλιστών – κυβέρνησης, υπογράφουν ΣΣΕ που δεν εφαρμόζονται για το σύνολο των ναυτεργατών.

Ως μέλος της ITF/Διεθνούς Οργάνωσης Μεταφορώνυπογράφουν με τους εφοπλιστές  κατάπτυστες – απαράδεκτες συμβάσεις έναντι αμοιβής με τη καταβολή 5.000 – 8.000 δολάρια για κάθε καράβι με ξένη σημαία, που καταλήγουν στα ταμεία  της ΠΝΟ και  της ΔΟΜ, με ετήσια έσοδα σύμφωνα με τον απολογισμό της ΠΝΟ για το 2015, ανέρχονται στα  3.771.591,18  ευρώ!

Αυτές οι δυνάμεις υπονόμευσαν επανειλημμένα τις παρεμβάσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ για στήριξη του κείμενου – κάλεσμα και του σχεδίου νόμου για τις ΣΣΕ των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, σωματείων, που απαντά στην επιθετικότητα του κεφαλαίου.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, επιδιώκουν πλατιά συσπείρωση των ναυτεργατών, των εργαζομένων,με το κείμενο κάλεσμα και το σχέδιο νόμου των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, σωματείων, με πρόγραμμα δράσης για:

  • · Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
  • · Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.
  • · Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.
  • · Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια την ανεργία την δουλειά χωρίς δικαιώματα.

 

Ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας, να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, επιτροπή ανέργων ναυτεργατών για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων.

Όλοι στην οργανωτική σύσκεψη για την απεργία την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ

Κανένας εργαζόμενος, κανένας κλάδος, κανένα σωματείο από μόνα τους,  δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οργανωμένη επίθεση κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ε.Ε., για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, αποτελεί μονόδρομο η συνέχιση του ταξικού αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Καμία ανοχή στην βρώμικη τακτική του «κοινωνικού εταιρισμού» και των «κοινωνικών διαλόγων», των συνδικαλιστικών δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που αποτελούν πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΝΟ κά, με την στάση τους συμφωνούν με βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές και την κυβέρνηση στις νέες αντιλαϊκές ανατροπές.

 

 Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα σωματεία, να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση με το Κείμενο – Κάλεσμα και το σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων,  να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας για τα οξυμμένα προβλήματα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.