ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ- ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

0

 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ με την επιστολή του σε ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και την πρόσκληση σε διάλογο ώστε να έχει συμφωνηθεί Εθνική Συλλογική Σύμβαση πριν το 2010 αποκαλύπτει τόσο το γενικό σχέδιο εργοδοτών και κυβέρνησης όσο και τις επιθυμίες και επιδιώξεις των λεγομένων κοινωνικών εταίρων.

Στην επιδίωξη και στο σχέδιο ισοπέδωσης όσων δικαιωμάτων (ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, κλπ) έχουν απομείνει στους εργαζόμενους της χώρας μας, και στην ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση μισθών και ημερομισθίων, προσπαθούν να προσδώσουν τα χαρακτηριστικά μιας εθνικής πρωτοβουλίας ευθύνης, ώστε να αποπροσανατολίσουν και να αφοπλίσουν την εργατική τάξη της χώρας μας. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιούν τη θετική στάση του ΣΥΝ και των συνδικαλιστικών του δυνάμεων απέναντι στον «κοινωνικό διάλογο».

Η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η οποία στην απάντησή της στον ΣΕΒ για μια ακόμα φορά αποκρύβει τα σχέδια και τις επιδιώξεις ΣΕΒ – κυβέρνησης, αποθρασύνει καθημερινά όλο και πιο πολύ και τον ΣΕΒ και τους άλλους σφετεριστές του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Το Π.Α.ΜΕ. απαιτεί από την ΓΣΕΕ και από την ΑΔΕΔΥ την κήρυξη Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 17 Δεκέμβρη ως απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης – ΣΕΒ για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, για την υπεράσπιση – του δικαιώματος στη μόνιμη σταθερή εργασία που χτυπιέται με τις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων stage, κλπ.

Το Π.Α.ΜΕ. καλεί τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις της χώρας μας σε γενικό συναγερμό για να ματαιωθούν τα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια και για να δοθεί απεργιακή απάντηση στις 17 του Δεκέμβρη.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.