Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου

Συνάντηση με εκπρόσωπο της Γαλλικής Πρεσβείας

0
image_pdfimage_print

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΠΑΜΕ με εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε στο διαρκές έγκλημα που συντελείται το τελευταίο διάστημα σε βάρος των εργαζομένων στην France Telecom, εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την εντατικοποίηση της δουλειάς από την εργοδοσία προκειμένου να έχει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Και πιο συγκεκριμένα:

Η ιδιωτικοποίηση συνοδεύτηκε από συνεχείς αλλαγές των θέσεων των εργαζομένων, από μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, από εξαντλητικά ωράρια, από εξαντλητική πίεση για να ολοκληρωθούν γρήγορα οι στόχοι της εταιρείας, που η εργοδοσία έχει θέσει στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.

Ακόμη απαγόρευση επί της ουσίας χορήγησης αδειών, κατάργηση των διαλειμμάτων. Δηλαδή πρόκειται για συνθήκες μεσαίωνα, συνθήκες γαλέρας. Δεκάδες απολύσεις έγιναν και η απειλή της απόλυσης είναι ήδη πάνω από τα κεφάλια αρκετών εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας της FRANCE TELECOM. Το έγκλημα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Την κρίση να την πληρώσει το κεφάλαιο που τη δημιούργησε.

Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας να διαβιβάσουν στην κυβέρνησή τους την έντονη διαμαρτυρία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.

Το ΠΑΜΕ, εκπροσωπώντας το ταξικό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και απαιτεί άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση να σταματήσει η καταπίεση και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να καταργηθεί η διαδικασία των προσωπικών στόχων, των μετακινήσεων, των εξαντλητικών ωραρίων. Να εργάζονται οι εργαζόμενοι ανθρώπινα ωράρια με 7ωρο-35ωρο-πενθήμερο. Να επανέλθουν και να διαρκούν μεγαλύτερο χρόνο τα διαλείμματα. Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις για να μπορούν οι εργαζόμενοι να καλύψουν τις ανάγκες τους. Να σταματήσουν οι απολύσεις με οποιαδήποτε μορφή και να γυρίσουν πίσω όσοι έχουν απολυθεί μέχρι σήμερα.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.