1

ΟΣΟ ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

 

Με τη σημερινή της συνέντευξη τύπου η ΠΑΣΚΕ ως πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον Γ. Παναγόπουλο επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τη μέχρι τώρα στάση της. Καλεί την εργατική τάξη να υποταχθεί στις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας για περισσότερα κέρδη.

Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να προσφέρουν στήριξη και προώθηση των φιλομονοπωλιακών πολιτικών κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, όπως η άνοδος της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, η έκδοση ευρωομολόγου.

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ όσο και αν προσπάθησε δήθεν να φανεί ότι διαφωνεί – όχι με την κυβέρνηση (κουβέντα δε λέει γι΄ αυτή) – αλλά με το ΔΝΤ, δε μπορεί να κρυφτεί. Οι εργαζόμενοι τη γνωρίζουν καλά απ΄ έξω και ανακατωτά και καθημερινά της γυρίζουν την πλάτη.

Για να θεμελιώσει θεωρητικά την προσήλωση της στην προστασία των αρχών και αξιών του συστήματος της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από την ολιγαρχία του πλούτου διαλαλεί ότι: είναι συνυπεύθυνοι οι εργαζόμενοι για την κρίση και πρέπει να πληρώσουν και αυτοί το τίμημα.

Όσο για την ενότητα για την οποία δήθεν κόπτεται, η μόνη ενότητα που την ενδιαφέρει είναι όλοι μαζί για να σωθεί η κυβέρνηση, η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων. Συνειδητά η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ ψεύδεται όταν λέει ότι κανένας συνδικαλιστής της δεν πρόκειται να υπογράψει μειώσεις μισθών. Αλήθεια η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ μαζί με τη ΔΑΚΕ δεν υπέγραψε την ΕΓΣΣΕ, που μειώνει τους πραγματικούς μισθούς και τα μεροκάματα; Οι συνδικαλιστές τους σωματείου της ΝΕΟΓΑΛ δεν είναι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ;

Είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη η απομόνωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, το στήριγμα της κυβέρνησης, της Ε.Ε, των εργοδοτών.

Χωρίς αναμονή τώρα οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για μια άλλη οργάνωση της οικονομίας που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Το Γραφείο Τύπου