10 ΦΛΕΒΑΡΗ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

0
image_pdfimage_print

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε και καλεί τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα, το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας μας να αποφασίσουν 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη.

Η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της Τρόικα είναι σε εξέλιξη. Σε όλους τους κλάδους γενικεύονται οι απολύσεις, οι εκβιασμοί για υπογραφή συμβάσεων με μειωμένα δικαιώματα, μειώσεις μισθών, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι αλλαγές ωραρίων, επιδιώκεται η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Υλοποιούνται οι παραπέρα αντιδραστικές – φιλομονοπωλιακές αλλαγές στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, στις υπηρεσίες, στα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα κ.α.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποφασιστικά σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούνται να πρωτοστατήσουν στην προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας.

Να οργανώσουν συζήτηση στους χώρους δουλειάς, με πρωτοβουλία των επιτροπών, εργαζόμενο τον εργαζόμενο. Οι επιτροπές στις εργατικές – λαϊκές συνοικίες, τα παραρτήματα των συνδικάτων να πρωτοστατήσουν για να δοθεί μαζική αποφασιστική απάντηση στις 10 Φλεβάρη. Παντού οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανεξάρτητα αν είναι πλειοψηφία ή όχι, να θέσουν το θέμα. Να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Με συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις να παρθούν αποφάσεις.

Να απαντήσουμε με ενιαία δράση σε κάθε κλάδο, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Ταξική ενότητα στον κλάδο, στο εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση ενάντια στους εργοδότες, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Κάθε εργοδότης που έχει ήδη μειώσει μισθούς και έχει προχωρήσει σε αλλαγές ωραρίων, σε κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ή επιχειρεί να το κάνει, πρέπει να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλα τα Σωματεία του κλάδου, με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής που είναι το εργοστάσιο, ο τόπος δουλειάς, με όλους τους εργαζόμενους στο σύνολό τους. Να κάνουμε πράξη το «όλοι για έναν και ένας για όλους».

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ – ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.