Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, που αγωνίζονται ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφαρμόζεται και στο Ναυπηγείο εναλλάξ από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Καταγγέλλει τη σχεδιαζόμενη πτώχευση στο τμήμα τροχαίου υλικού (ΕΤΥΕ) που προχωράει η εργοδοσία με στόχο να πετάξει στο δρόμο 170 εργαζόμενους που έχουν απομείνει και εργάζονται ακόμα εκεί. Το συγκεκριμένο έγκλημα στο τμήμα αυτό του Ναυπηγείου έχει ξεκινήσει 2 χρόνια πριν με την απόσχισή του και την «πώλησή του» σε ανύπαρκτη εταιρία. Ένοχοι και σ΄ αυτό το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων εκτός της εργοδοσίας, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτική της, είναι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., που ιδιωτικοποίησαν το Ναυπηγείο και εφαρμόζουν την πολιτική του κεφαλαίου. Συνένοχοι είναι οι παρατάξεις τους ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια κάθε αντεργατική επιλογή των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου να εντείνουν τη δράση τους για την επιστροφή των εργαζομένων του τροχαίου υλικού στο προσωπικό του Ναυπηγείου. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν επαναφορά του Ναυπηγείου κάτω από κρατικό έλεγχο, με προοπτική τον Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής, με λαϊκή οικονομία και εξουσία όπου εταιρίες σαν τα Ναυπηγεία θα αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Να ενώσουν τη φωνή τους και να απαιτήσουν με την υπόλοιπη εργατική τάξη της χώρας μας και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι να αυξάνει την κερδοφορία των πολυεθνικών. Να αξιοποιήσουν την πείρα τους και αυτή να είναι το κύριο κριτήριο για την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές στις 7 Ιούνη, όπου πρέπει να καταδικάσουν αποφασιστικά αυτά που σήμερα ζούνε, μαυρίζοντας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που τους μαυρίζουν τη ζωή. Η ψήφος τους τώρα πρέπει να προστεθεί και να συμβάλλει για να ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Περισσότερα

Νέα αποστολή υλικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 Νέα αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από Συνδικάτα, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς, φορτώθηκε σήμερα...

Για το παραλήρημα του Υπουργού Εργασίας

Ο Υπουργός Εργασίας, εμφανώς εκνευρισμένος και σε απελπισία με το στραπάτσο που έπαθε η...

Για τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΓΣΕΕ στον ΣΚΑΪ

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την απόγνωση και το τέλμα που έχει φτάσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της...