Η ταξική πολιτική δημιουργεί ταξικούς προϋπολογισμούς

0
image_pdfimage_print

 

Ο κρατικός προϋπολογισμός που κατατέθηκε, παίρνει καινούρια μέτρα στήριξης και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ή ελπίδες στα λαϊκά στρώματα και στους εργάτες. Η ταξική πολιτική δημιουργεί ταξικούς προϋπολογισμούς.

Τα χαράτσια, η μείωση των μισθών, το τσάκισμα των επιδομάτων συμπληρώνεται με νέα βάρβαρη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, με νέο χτύπημα στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κεφάλαιο απολαμβάνει νέες φοροαπαλλαγές. Το νέο ψαλίδισμα στις παροχές, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια αναδεικνύει πως το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης είναι αδίστακτο, έχει στόχο να οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση και φτώχεια τους εργαζόμενους.

Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση. Ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στο μαύρο μέτωπο, να αποκρούσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Παντού να γίνει συζήτηση τώρα για την οργάνωση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων. Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ταξικού κινήματος, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων. Να δυναμώσει η πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή.

Το Γραφείο Τύπου

Share.

Comments are closed.